O άτυχoς αναβάτης Mark Fincham.

BSB: Νεκρός ο αναβάτης Mark Fincham

Έχασε την ζωή του ο 37χρονος αναβάτης Mark Fincham, στον σημερινό αγώνα Pirelli National Superstock στο Thruxton της Μ. Βρετανίας, μετά από σύγκρουση κατά την διάρκεια του αγώνα.

Δυστυχώς έχουμε ακόμη μια απώλεια, στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή την φορά, πρόκειται για τον 37χρονο αναβάτη Mark Fincham, ο οποίος έχασε την ζωή του σε συμβάν, στον σημερινό αγώνα Pirelli National Superstock 1000, στο Thruxton της Αγγλίας.

Ο Fincham ενεπλάκη σε ένα ατύχημα με συναγωνιζόμενό του, στο οποίο υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς και ο αγώνας διακόπηκε αμέσως. Δυστυχώς, ο αναβάτης εξέπνευσε πριν προλάβει να φτάσει καν στο κέντρο υγείας της πίστας.

O Fincham ήταν πρώην πεζοναύτης στο Βασιλικό Ναυτικό, ενώ –κατά μια τραγική σύμπτωση- πριν από 10 χρόνια είχε αναγκαστεί να ακρωτηριάσει μέρος του ενός ποδιού του, μετά από ατύχημα σε δημόσιο δρόμο. Φέτος, ήταν η πρώτη πλήρης αγωνιστική σεζόν για τον Fincham, στην κατηγορία True Heroes, η οποία προσφέρει την ευκαιρία σε τραυματισμένους βετεράνους πολεμικών επιχειρήσεων και πρώην στρατιωτικούς, να συμμετέχουν σε γεγονότα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αναβάτης της άλλης μοτοσυκλέτας του μοιραίου συμβάντος, Jim Walker, δεν υπέστη κανέναν τραυματισμό. Η αστυνομία και το προσωπικό της πίστας ανακοίνωσαν ότι κάθε αρμόδιος φορέας θα συμμετέχει στην διεξαγωγή έρευνας, για την διακρίβωση όλων των λεπτομερειών του ατυχήματος.