Ο Ιαβέρης -Τάσος Μαρκουίζος (δεξιά), με τον γιό του Κωνσταντίνο (αριστερά)

Δότης νεφρού ο Ιαβέρης για το γιο του

Συγκινεί ο θρυλικός ραλίστας και πρέσβης της οδικής ασφάλειας, κάνοντας μια κίνηση σωτηρίας για τον γιό του και δίνοντας για άλλη μια φορά, το παράδειγμα.

Ο θρυλικός ραλίστας των περασμένων δεκαετιών Ιαβέρης, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται επισταμένως με τα θέματα της οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς των Ελλήνων, προχώρησε στη δωρεά ενός νεφρού του, για τον νεφροπαθή γιο του Κωνσταντίνο. Ο Ιαβέρης, ή κατά κόσμον Τάσος Μαρκουίζος, συγκίνησε με αυτή του την ενέργεια αναφέροντας πως κάνει αυτό που θα έκανε κάθε γονιός.

Σημειώνουμε πως, ο Ιαβέρης junior, όπως είναι γνωστός ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος στον κόσμο της αυτοκίνησης, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής το 2014 και από τότε ξεκίνησε τις αιμοκαθάρσεις, κάτι το οποίο δεν τον πτόησε όμως και συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις η πάθησή του κόντεψε να του στερήσει τη ζωή, καθώς μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να δεχθεί μόσχευμα εξ αιτίας λοιμώξεων και μη ετοιμότητας του οργανισμού του.

Μετά από χρόνια μάχη η οικογένειά του και πιο συγκεκριμένα ο πατέρας του προσφέθηκε να τον βοηθήσει δίνοντας του μόσχευμα. Ο Ιαβέρης δήλωσε «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό.» ενώ συμπλήρωσε καλώντας τον κόσμο να γίνει δωρήτης οργάνων.