R.I.P. Angel Nieto...

«Έφυγε» ο Angel Nieto

Έχασε την μάχη με την ζωή ο Angel Nieto, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα με γουρούνα που είχε στην Ibiza της Ισπανίας.

Ο ζωντανός θρύλος των αγώνων Angel Nieto, τελικά υπέκυψε στα τραύματα του. Ο 70χρονος αναβάτης από την Ισπανία έχασε την ζωή του νωρίς το απόγευμα της σημερινής ημέρας. Ο Nieto ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα σε δημόσιο δρόμο, οδηγώντας μια «γουρούνα», στο οποίο συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο, μάλιστα κοντά στο σπίτι του.

Ο Nieto υπέστη σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η κατάστασή του αρχικά απαίτησε την τοποθέτησή του σε τεχνητό κώμα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Καθώς έδειξε σημεία βελτίωσης, οι γιατροί αποφάσισαν να μειώσουν την φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να τον ξυπνήσουν. Όμως, ο οργανισμός του Ισπανού παρουσίασε κακή αντίδραση και η κατάστασή του τελικά χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα ο Nieto να καταλήξει.

H αγωνιστική ιστορία του Ισπανού είναι πολύ πλούσια: Ο Nieto ήταν ένας από τους «σπεσιαλίστες» των μικρών κυβικών, καθώς έχει κερδίσει 13 πρωταθλήματα στα 50 και 125 κυβικά. Συνολικά έχε σημειώσει 186 συμμετοχές σε αγώνες, από τους οποίους κέρδισε τους 90, σε μία καριέρα η οποία κράτησε από το 1964 μέχρι το 1986.

O Nieto αποτέλεσε μια φυσιογνωμία-κλειδί, για την ανάδειξη της Ισπανίας ως μια χώρα-«μητέρα» αγωνιζόμενων και είναι βέβαιο ότι ο χώρος των αγώνων μοτοσυκλέτας έχει ακόμη μια ηχηρή απώλεια. RIP.