Επικράτησε ο Jorge Martin στο Grand Prix της Ινδονησίας

Επικράτησε ο Jorge Martin στο Grand Prix της Ινδονησίας

- Οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
- Δεύτερος ο Pedro Acosta.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Francesco Bagnaia.
- Ο Marc Marquez εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος.

O Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) έφτασε σε μια σπουδία νίκη στην Ινδονησία, καταφέρνοντας να οδηγήσει τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, χάτρη σε μια πολύ δυνατή εκκίνηση και από εκεί και πέρα με έναν πολύ σταθερό ρυθμό, ενώ πίσω του είχαμε έναν δραματικό αγώνα όπου μόλις 12 αναβάτες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τερματισμό. 
Δεύτερος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), ο οποίος πέρασε στα πρώτα στάδια τις υπόλοιπες Ducati που βρισκόντουσαν γύρω του και από εκεί και πέρα ήταν σταθερά γύρω στο ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Martin
H μάχη της τρίτης θέσης έφτασε σχεδόν μέχρι τέλους, με τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo) να έχει φτάσει εκεί στη μέση του αγώνα και να προσπαθεί να κλείσει τη διαφορά από τους δύο πρώτους. Όμως στην πρώτη στροφή του 21ου γύρου (μόλις μάλιστα είχε κάνει και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα), ο Bastianini πίεσε πολύ το μπροστινό και έπεσε, ανοίγοντας το δρόμο για τη μάχη μεταξύ των Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo), Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) και Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati). O Bagnaia επιβλήθηκε στους αντιπάλους του στους τελευταίους γύρους για να πάρει την τρίτη θέση, με τον Morbidelli τέταρτο και τον Βezzecchi πέμπτος. 
Έκτος ήταν ο Maverick Viñales (Aprilia Racing), μπροστά από τους Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) και Brad Binder (Red Bull KTM). Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσα οι Johann Zarco (LCR Honda) και Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia), ενώ οι άλλοι δύο αναβάτες που έφτασαν στον τερματισμό ήταν οι Takaaki Nakagami (LCR Honda) και Alex Rins (Monster Energy Yamaha)
O Marc Marquez (Gresini Ducati) είχε κάνει έναν καλό αγώνα εκκινώντας από την 12η θέση και είχε δώσει μερικές ωραίες μάχες με τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Endruro VR46) για την έκτη θέση, όμως στον 12ο γύρο ο κινητήρας του έπιασε φωτιά, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει.