Έρευνα: Ποιοι είναι τελικά οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο;

Έρευνα: Ποιοι είναι τελικά οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο;

Από το όριο ταχύτητας μέχρι την πλευρά του δρόμου στην οποία μπορείτε να οδηγήσετε, σε όλο τον κόσμο, οι εμπειρίες μας στην οδήγηση μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, σύμφωνα με έρευνα (Compare The Market), η οποία ανέλυσε πολλούς παράγοντες για να αποκαλύψει τις κορυφαίες χώρες με τους χειρότερους (και καλύτερους) οδηγούς.

Οι χειρότεροι οδηγοί

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ταϊλάνδη είναι πιο πιθανό να βρείτε τους χειρότερους οδηγούς, χάρη στην πολύ χαμηλή βαθμολογία του δείκτη 2,17 στα πέντε. Η χώρα έχει μακράν τον υψηλότερο αριθμό τραγικών θανάτων από τροχαίο τραυματισμό, με 32 ανά 100.000 κατοίκους.

Το Περού έχει έρθει στη δεύτερη θέση, με την υψηλότερη βαθμολογία δείκτη κυκλοφορίας (220,4) και τα τέταρτα χειρότερα επίπεδα ποιότητας του οδικού δικτύου. Ο Λίβανος, η Ινδία και η Μαλαισία βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με τους χειρότερους οδηγούς στον κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ, η Τουρκία και ο Καναδάς βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

Υπάρχουν αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής που βρίσκονται στις τελευταίες 10 θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής στην 45η θέση και της Βραζιλίας στην 41η. Το όριο ταχύτητας 130km/h της Αργεντινής συμβάλλει στο να θεωρούνται οι οδηγοί λιγότερο ασφαλείς, μαζί με τους μεγάλους χρόνους μετακίνησης και τα υψηλά επίπεδα εκπομπών CO2.

Οι Καναδοί οδηγοί δέχονται τα περισσότερα πυρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςκαι ειδικά σε οτι αφορά τη διαδικτυακή συνομιλία .Η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη έχουν τα υψηλότερα επιτρεπόμενα όρια αλκοόλ στο αίμα, στα 0,08g/dl.

Όσον αφορά τα όρια ταχύτητας, η Τουρκία ισοβαθμεί με την Πολωνία και τη Βουλγαρία για την από κοινού δεύτερη υψηλότερη τιμή, στα 140km/h - η μόνη χώρα που έχει υψηλότερο όριο είναι τα ΗΑΕ, στα 160km/h.

Συνέχεια του άρθρου >>>