Honda: Πατεντάρει στερεοσκοπικές κάμερες

Σε συστήματα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης φαίνεται πως δουλεύει η Honda, μέσα από αντίστοιχα σχέδια που κατέθεσε. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Σε τεχνικά σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες, η Honda εμφανίζει ένα ζευγάρι καμερών, τοποθετημένων στο εμπρός μέρος μιας Honda Goldwing. Κοιτώντας τα σχέδια, πρόκειται για τα εξαρτήματα με τους αριθμούς 37 και 41.



Όπως είναι γνωστό, πολλές εταιρείες μοτοσυκλετών πειραματίζονται ήδη με συστήματα αναγνώρισης και αντίδρασης σε επικείμενη σύγκρουση, όπως η ΚΤΜ και η BMW. Συνηθίζεται δε, τέτοιες λύσεις να εμφανίζονται προς το παρόν στα κορυφαία μοντέλα των εταιρειών, άρα δεν είναι τυχαίο το ότι η Honda επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα σχέδιο Goldwing για να παρουσιάσει την πατέντα της.



Πως λοιπόν θα λειτουργεί αυτό το σύστημα; Οι δύο κάμερες θα λειτουργούν όπως τα μάτια ενός ανθρώπου, δημιουργώντας μια «τρισδιάστατη», στερεοσκοπική απεικόνιση στον υπολογιστή της μοτοσυκλέτας. Μέσα από αυτά τα δεδομένα, η  ECU θα αναγνωρίζει και θα αξιολογεί πιθανώς επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, επεμβαίνοντας ανάλογα στο σύστημα πέδησης, τον κινητήρα ή και στα δύο.

Με την διάδοση ανάλογων συστημάτων στα αυτοκίνητα να έχει γενικευθεί, αλλά και την αναμενόμενη διάδοση των συστημάτων αμφίδρομης επικοινωνίας V2X, η χρήση τεχνικών αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης σε μοτοσυκλέτες είναι μάλλον θέμα χρόνου. Ξεκινώντας από τα κορυφαία –και φυσικά ακριβότερα- μοντέλα, η τεχνολογία είναι σίγουρο ότι θα διαδοθεί και προς τα κάτω, στις γκάμες των κατασκευαστών. Μπορεί να μιλάμε για μια σταδιακή «επανάσταση» στην ενεργητική ασφάλεια των δικύκλων;