Καινοτομία από την Arc υπόσχεται μικρότερο βάρος και καλύτερη απόδοση των ηλεκτρικών

Καινοτομία από την Arc υπόσχεται μικρότερο βάρος και καλύτερη απόδοση των ηλεκτρικών

H Arc Vehicle δουλεύει μαζί με τον τεχνολογικό της εταίρο, την Talos Techonology, σε μια νέα καινοτομία, που υπόσχεται μειωμένο βάρος και μικρότερη απώλεια ισχύος.

Με το κωδικό όνομα HiPERMOD, η Arc αναφέρεται ουσιαστικά σε ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να βάλει τον μετατροπέα (που παίρνει το συνεχές ρεύμα από τη μπαταρία και το μετατρέπει σε εναλλασσόμενο για να χρησιμοποιηθεί από τον ηλεκτροκινητήρα), μέσα στον κινητήρα, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος και περιορίζοντας τις αναπόφευκτες μικρές απώλειες που υπάρχουν κατά τη μεταφορά του ρεύματος.

Με αυτό τον τρόπο (και με τους 2 ηλεκτροκινητήρες όπου ο ένας φορτίζει την ώρα που ο άλλος χρησιμοποιείται), η Arc αναφέρει ότι μπορεί να μειώσει και το μέγεθος της μπαταρίας, πετυχαίνοντας μια ακόμα μεγαλύτερη μείωση του βάρους. Καλό είναι εδώ να αναφέρουμε ότι ο μετατροπέας της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Ducati που χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE (όπου η Ducati έχει πετύχει ήδη ένα πολύ καλό συνολικό βάρος μοτοσυκλέτας) σταματάει τη ζυγαριά στα 5 κιλά.

H Αrc επιδοτείται για αυτή της την έρευνα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η ένταξη της νέας τεχνολογίας στις μοτοσυκλέτες αναμένεται το 2026.