Κυρίαρχος ο Enea Bastianini στο Βρετανικό Grand Prix

Κυρίαρχος ο Enea Bastianini στο Βρετανικό Grand Prix

- Είχε απίστευτο ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα, από 4ος πήγε 1ος.
- Δεύτερος ο Jorge Martin, που περνάει πρώτος στη βαθμολογία.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Francesco Bagnaia.

O Enea Bastianini (Lenovo Ducati) έφτασε σε μια εκπληκτική νίκη σήμερα στο Silverstone, στα πλαίσια του 10ου Grand Prix της σεζόν του 2024, κάνοντας το 2 στα 2 καθώς είχε κερδίσει και τον αγώνα Sprint χθες. 
O Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έκανε κάποια λάθη στην αρχή και υποχώρησε στην 4η θέση, όμως - όπως πάντα - είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα και επανήλθε στις θέσεις του βάθρου στον 11ο από τους 20 γύρους. Λίγο αργότερα, εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό λάθος του ομοσταύλου του, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) για να τον περάσει στον 14ο γύρο και άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), o οποίος είχε περάσει νωρίτερα τον Bagnaia. 
Κατάφερε να τον φτάσει στον προτελευταίο γύρο και - για δεύτερη φορά σε αυτό τον αγώνα - εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό λάθος του Martin για να ανέβει στην πρώτη θέση. Βέβαια, ο ρυθμός του Bastianini ήταν τρομερός, οπότες ακόμα και χωρίς το λάθος το πιο πιθανό ήταν ότι ο Bastianini θα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή. 
Μετά την προσπέραση ο Bastianini άνοιξε τη διαφορά και πήρε άνετα τη νίκη, ενώ ο Martin περιορίστηκε στην 2η θέση. Ο Bagnaia είχε ξεκινήσει τον αγώνα δυναμικά, όμως στο δεύτερο μισό δεν είχε τη δύναμη να ακολουθήσει τον ρυθμό των άλλων δύο Ducati, μένοντας τελικά στην τρίτη θέση, 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Martin. 
Tέταρτος τερμάτισε ο Marc Marquez (Gresini Ducati) που είχε επιβληθεί με άνεση στους αντιπάλους του, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), που πέρασε στο τέλος τον κάτοχο της Pole Position, Aleix Espargaro (Aprilia Racing). 
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alex Marquez (Gresini Ducati), Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati), Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) και Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), με τον τελευταίο να έχει εκτίσει διπλή ποινή μεγάλου γύρου κατά τη διάρκεια του αγώνα.