Ο Franco Morbidelli

Marquez και Zarco είναι εξαιρέσεις!

Ο Ιταλός αναβάτης μιλάει για την απόδοση του Johann Zarco και την συγκρίνει με την δική του, ενώ αναφέρεται και στον Marc Marquez.

Προ των πυλών για την παρθενική του σεζόν στην μεγάλη κατηγορία των Moto GP, ο Ιταλός αναβάτης –και προστατευόμενος του Valentino Rossi – Franco Morbidelli, θεωρείται ο «διάδοχος» του Johann Zarco, ως πρωτοεμφανιζόμενος. Όταν όμως ο ίδιος ερωτήθηκε σχετικά με την αναμενόμενη απόδοσή του και αν θα καταφέρει να αγγίξει τα επιτεύγματα του Γάλλου της Tech 3 Yamaha, ο Morbidelli ήταν μάλλον προσγειωμένος.

Συγκεκριμένα, ο Morbidelli δεν κοιτάει τόσο ψηλά, χαρακτηρίζοντας την απόδοση του Zarco μια «εξαίρεση» στον κανόνα: «Περιμένουν από μένα ή μάλλον ελπίζουν, να κάνω πάνω κάτι ότι έκανε και ο Zarco. Ξέρω και όλοι ξέρουμε ότι ο Zarco ήταν μια μεγάλη εξαίρεση, όπως και ο Marc Marquez, που πήρε το πρωτάθλημα από την πρώτη του σεζόν στην κατηγορία. Και οι δύο έκαναν εξαιρετική πρώτη χρονιά. Δεν ξέρω αν έχω τις ικανότητες και δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω  αλλά σίγουρα, θα προσπαθήσω τα μέγιστα για να το κάνω»

Ο Morbidelli αναφέρθηκε και στον Marc Marquez, θεωρώντας τον σημείο αναφοράς για την απόδοσή του. «Προσπαθώ να μάθω από αυτόν, γιατί καταλαβαίνει περισσότερο την μοτοσυκλέτα. Προφανώς και οι άλλοι αναβάτες της Honda έχουν δυνατά σημεία αλλά χωρίς αμφιβολία, το σημείο αναφοράς είναι ο Marquez. Συγκρίνουμε τα δεδομένα με την περσινή του μοτοσυκλέτα γιατί αυτή και η δικιά μου είναι ίδιες»