Είχε μια πολύ καλή χρονιά φέτος.

Με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα ο Zarco;

Το αφεντικό της Tech 3, Herve Poncharal, πιστεύει ότι ο Zarco αξίζει να πάρει του χρόνου τη μοτοσυκλέτα του 2018, αφού και η Yamaha θα επωφεληθεί από αυτό.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Johann Zarco είχε μια πολύ καλή χρονιά φέτος και πολλές φορές ήταν μπροστά από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha, που δυσκολεύονταν με τις μοτοσυκλέτες τους. Η απόδοση του Γάλλου έχει πυροδοτήσει φήμες ότι ίσως του χρόνου αγωνίζεται με τη μοτοσυκλέτα του 2018 όπως οι Rossi  και Vinales. Η Yamaha δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι ακόμα, αλλά ο διευθυντής της Tech 3, Herve Poncharal, πιστεύει ότι τόσο η εργοστασιακή, όσο και η δορυφορική ομάδα, θα έβγαιναν κερδισμένες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Ξεκάθαρα θα ήταν πολύ καλό για εμάς και τον αναβάτη, αλλά και για τη Yamaha. Στη Moto 2 η δύναμη της Kalex πηγάζει από το ότι έχει τόσους πολλούς αναβάτες και παίρνει μεγάλο όγκο πληροφοριών, που τη βοηθάει να εξελίσσεται γρηγορότερα. Είναι απλό, αν έχεις τρεις αναβάτες, αντί για δυο, παίρνεις 33% περισσότερη πληροφορία. Πλέον ο Johann δεν είναι πρωτάρης, είναι αναβάτης των MotoGP. Έχει την εμπειρία και την ικανότητα να κάνει στους μηχανικούς σωστά και τεχνικά σχόλια. Θα ήταν καλό να έχει την εργοστασιακή υποστήριξη της Yamaha την επόμενη χρονιά.»