Moto Guzzi V11 Sport Scura Custom

Μία άσκηση… μη σεβασμού ή μία καταπληκτική δουλεία; Δείτε γιατί η συγκεκριμένη μετατροπή δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο έχετε δει μέχρι τώρα!

Οι limited μοτοσυκλέτες είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους. Συνήθως «φτιαγμένες» από το εργοστάσιο με διάφορους τρόπους, είναι αρκετά μοναδικές ώστε ο αναβάτης να μην χρειαστεί να τους αλλάξει τίποτα! Τι γίνεται όμως όταν δεν συμβιβάζεσαι ούτε με μια τέτοια μοτοσυκλέτα και θέλεις κάτι απόλυτα προσωπικό;

Αυτό έκανε ο Ιάπωνας Kenji Katsumoto, ο οποίος τροποποίησε μία από τις μόλις 600, Moto Guzzi V11 Sport Scura που βγήκαν ποτέ στην παραγωγή, φέρνοντάς το στα μέτρα του. Έχοντας ως οδηγό την επιθυμία του πελάτη του, ο οποίος ήθελε μια café racer μοτοσυκλέτα με «ένα συγκεκριμένο κοντέρ» και καρμπυρατέρ FCR, δημιούργησε το πρώτο του build σε Moto Guzzi, το οποίο βλέπετε και εδώ.

Μηχανικά, ο Katsumoto κράτησε την μοτοσυκλέτα έντονα στοκ: οι τροχοί, τα φρένακαι οι αναρτήσεις είναι  εργοστασιακά, ενώ «μαμά» είναι και ο κινητήρας, εκτός φυσικά από τα δύο καρμπυρατέρ που ο πελάτης ζήτησε. Ωστόσο, χειροποίητα είναι το ρεζερβουάρ, η ουρά και η σέλα, ενώ νέα είναι και τα κλιπον, το φωτιστικό σώμα και η βάση του οργάνου.

Ο Katsumoto διατήρησε τις κόκκινες πλάκες στα μαρσπιέ, ως αναφορά στην αυθεντική ταυτότητα της V11 Sport Scura. Πως σας φαίνεται η δουλειά του;