Νίκη του Francesco Bagnaia στον αγώνα Sprint της Αυστρίας

Νίκη του Francesco Bagnaia στον αγώνα Sprint της Αυστρίας

- Έφτασε σε ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Martin.
- Ο Martin τερμάτισε δεύτερος, έχοντας δεχτεί ποινή μεγάλου γύρου.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro.
- Πτώση του Marc Marquez από τη δεύτερη θέση.

Σε άλλη μια νίκη σε αγώνα Sprint έφτασε ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) στο Grand Prix της Αυστρίας, σε έναν αγώνα που τον είδε να φτάνει σε ισοβαθμία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati). 
Ο Martin προσπάθησε να αντισταθεί στον Ιταλό και όντως τον πέρασε στον πρώτο γύρο, όμως στη δεύτερη στροφή του δεύτερου γύρου έκανε ένα λάθος στο φρενάρισμα, "έκοψε" δρόμο μέσα από το σικέιν και έχασε την πρώτη θέση από τον Bagnaia
Μάλιστα ο Martin δέχτηκε ποινή μεγάλου γύρου, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν έχασε αρκετό χρόνο από την κίνηση που έκανε εκτός πίστας. Όταν την εξέτισε έχασε και τη δεύτερη θέση, από τον Marc Marquez (Gresini Ducati), που ακολουθούσε τους δύο πρώτους. 
Ο Marquez είχε αρχίσει να μειώνει λίγο τη διαφορά από τον Bagnaia, όμως πίεσε παραπάνω στην είσοδο της τρίτης στροφής του 10ου γύρου, με αποτέλεσμα να πέσει και να αποσυρθεί από τον αγώνα. 
Από εκεί και πέρα ο Bagnaia είχε μια διαφορά άνω των τεσσάρων δευτερολέπτων και έφτασε άνετα στη νίκη, με τον Martin να περιορίζεται στη δεύτερη θέση και τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
Τέταρτος ήταν ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati), που ανέβασε πολύ το ρυθμό του στα τελευταία στάδια, μπροστά από τον Jack Miller (Red Bull KTM). Οι υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις πήγαν στους Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), Brad Binder (Red Bull KTM), Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) και Pol Espargaro (Red Bull KTM).