LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νικητής ο Francesco Bagnaia στον αγώνα Sprint του Mugello

Νικητής ο Francesco Bagnaia στον αγώνα Sprint του Mugello

- Δεύτερος ο Marc Marquez.
- Το βάθρο συμπληρώνει ο Pedro Acosta.
- Πτώση του Jorge Martin ενώ βρισκόταν σε θέση βάθρου.

Επέστρεψε στις νίκες ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) στον αγώνα Sprint του Mugello, αυξάνοντας έτσι την βαθμολογική του διαφορά. 
Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση από τη δεύτερη θέση και έστριψε πρώτος, με τους Enea Bastianini (Lenovo Ducati) και Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) να ακολουθούν. 
Στις αρχές του δεύτερου γύρου ο Martin πέρασε μπροστά από τον Bastianini, ενώ πίσω του ο Marc Marquez (Gresini Ducati) πέρασε τον Brad Binder (Red Bull KTM) για την 4η θέση. 
Στον επόμενο γύρο ο Bastianini προσπάθησε να αντεπιτεθεί και αρχικά βρέθηκε μπροστά από τον Martin, όμως στην έξοδο της στροφής αναγκάστηκε να ανοίξει τη γραμμή του. Ο Martin όρμησε και πάλι την εσωτερική και οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν, σε ένα περιστατικό που έριξε κάτω τον Bastianini και οι αγωνοδίκες χαρακτήρισαν αγωνιστικό συμβάν. 
Αυτή η μάχη είχε επιτρέψει στον Bagnaia να ανοίξει λίγο τη διαφορά ενώ είχε επιτρέψει και στον Marquez να πλησιάσει. Ο Ισπανός της Gresini Ducati πέρασε τελικά τον Μartin στην 1η στροφή του 6ου γύρου, έχοντας πλέον διαφορά 1 δευτερόλεπτο από τον Bagnaia
Για τον Martin o αγώνας τελείωσε στον 8ο γύρο, καθώς πίεσε πολύ το μπροστινό και έπεσε στην πρώτη στροφή, ενώ μπροστά ο Bagnaia διαχειρίστηκε τη διαφορά, παίρνοντας τελικά τη νίκη στον αγώνα Sprint, με τον Marquez δεύτερο. 
Η τρίτη θέση πήγε στον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), που τερμάτισε μπροστά από τον Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46). Πέμπτος ήταν ο Maverick Viñales (Aprilia Racing), με τους Brad Binder, Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46), Alex Marquez (Gresini Ducati) και Aleix Espargaro (Aprilia Racing) να συμπληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις.