O Sam Lowes ήταν ο αναβάτης που είχε τις περισσότερες πτώσεις φέτος.

Οι αναβάτες που αγόρασαν τα περισσότερα οικόπεδα φέτος

Η φετινή σεζόν είχε πολλές πτώσεις σε όλες τις κατηγορίες. Αυτοί είναι οι αναβάτες που δεν κατάφεραν να μείνουν πάνω στις μοτοσυκλέτες τους όσο θα έπρεπε.

Ο αριθμός των πτώσεων ήταν μεγάλος και τη φετινή χρονιά, με τους αναβάτες να κάνουν παράπονα για τα επίπεδα πρόσφυσης, ενώ και το βρεγμένο οδόστρωμα σε πολλούς αγώνες, έπαιξε τον ρόλο του. Στην κατηγορία των MotoGP, ο αναβάτης με τις περισσότερες πτώσεις ήταν ο Sam Lowes, ο οποίος έπεσε 31 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τη δεύτερη θέση στην άτυπη κατάταξη βρίσκεται ο Marc Marquez, με 27 πτώσεις, ενώ μόλις μια λιγότερη είχε ο Alvaro Bautista συμπληρώνοντας την τρίτη θέση του πίνακα των αναβατών με τις περισσότερες πτώσεις.

Στην κατηγορία Moto2 τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, αφού ο αναβάτης που κατέκτησε την πρώτη θέση, ήταν ο Jorge Navarro, ο οποίος έπεσε 30 φορές. 22 πτώσεις είχε ο Sandro Cortese, ενώ με 2 λιγότερες, ακολούθησε ο Axel Pons. Η Moto3 ήταν η κατηγορία που σημειώθηκαν οι λιγότερες πτώσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες με, τον John McPhee να πέφτει 20 φορές. Στη δεύτερη θέση έχουμε ισοβαθμία με τους Gabriel Rodrigo και Kaito Toba να έχουν από 19 πτώσεις ο καθένας, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Niccolo Antonelli, ο οποίος έπεσε 18 φορές.