Όταν ένιωσε τον κινητήρα να σπάει, η σκέψη του πήγε στο πρωτάθλημα

Οι σκέψεις του μετά την εγκατάλειψη

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ο Ισπανός όταν έσπασε ο κινητήρας του, ήταν ότι θα χάσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα σε ενδεχόμενη νίκη του Andrea Dovizioso. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν.

Ο κινητήρας της Honda του Marquez παρέδωσε πνεύμα στον 14ο γύρο του αγώνα στο Silverstone, μόλις 6 γύρους πριν τον τερματισμό, τη στιγμή που βρισκόταν τρίτος πίσω από τους Rossi και Dovizioso. Η νίκη του Ιταλού αναβάτη της Ducati, έριξε τον Marquez στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και πλέον βρίσκεται 9 βαθμούς πίσω. Βέβαια, με έξι αγώνες να απομένουν, τίποτα δεν έχει τελειώσει και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Μετά την εγκατάλειψή του, ο Marquez δήλωσε: «Τη στιγμή που έσπασε ο κινητήρας, δεν σκεφτόμουν τι το προκάλεσε, σκεφτόμουν μόνο το πρωτάθλημα. Είχα ένα βαθμολογικό προβάδισμα πριν τον αγώνα και δεν ήθελα να το χάσω με αυτό τον τρόπο από τη στιγμή που μάχομαι για το πρωτάθλημα. Όλα όμως είναι μέρος των αγώνων». Ο κινητήρας ήταν φρέσκος και δεν είχε δείξει σημάδια ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, ενώ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τον συμπλέκτη αφού ένιωσε τον πίσω τροχό να μπλοκάρει. Ο ίδιος είπε: «Ο κινητήρας λειτουργούσε άριστα και ξαφνικά έσπασε στο τέλος της ευθείας. Αμέσως χρησιμοποίησα τον συμπλέκτη, γιατί ένοιωσα το πίσω ελαστικό να μπλοκάρει και στα 300 χιλιόμετρα την ώρα, δεν ήθελα περιπέτειες. Ήταν ένα μηχανικό πρόβλημα στο εσωτερικό του κινητήρα. Ο κινητήρας ήταν καινούργιος, οπότε ώρα πρέπει να δούμε τι έφταιξε και τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε μια παρόμοια κατάσταση στο μέλλον. Ελπίζω η Honda να βρει γρήγορα το πρόβλημα και να βελτιωθούμε μελλοντικά».