Όταν η Zero RS συνάντησε την Panigale

Μία extreme μετατροπή σε επίπεδο στησίματος, για μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Zero που την έφτασε σε… άλλα επίπεδα. Πως σας φαίνεται;

Οι μοτοσυκλέτες της Zero είναι μοντέλα τα οποία φαίνεται να υπόσχονται πολλά για το μέλλον, ωστόσο μάλλον δεν είναι προσανατολισμένα σε ακραία σπορ χρήση, όπως για παράδειγμα, η Panigale της Ducati. Τι γίνεται όμως, όταν μία ειδική παραγγελία φέρνει τις δύο αυτές μοτοσυκλέτες σε μία ιδιαίτερη συνάντηση;

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παραγγελίας της Hollywood Electrics, που ζήτησε μία Zero RS με ειδικές αγωνιστικές ενέσεις, που την κάνουν άκρως εντυπωσιακή. Αρχικά, φαίνεται το κοστούμι που έχει την μορφή της Panigale από την Ducati και φανταζόμαστε ότι έχει φτιαχτεί από πολυεστέρα, προκειμένου η χρήση στην πίστα να είναι εφικτή από όλες τις απόψεις.

Η μετατροπή όμως συνεχίζεται στις αναρτήσεις και την θέση οδήγησης: Το τιμόνι έδωσε την θέση του στα κλιπ-ον, ενώ το πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ είναι Ohlins. Μάλιστα τα εμπρός φρένα προέρχονται όντως από την Panigale: οι δαγκάνες αυτές της Brembo χρησιμοποιούνται και στο κορυφαίο sportbike της Ducati.


Στα μηχανικά μέρη, τοποθετήθηκε ένα σύστημα υδρόψυξης, για πιο αποτελεσματική ψύξη στον ηλεκτροκινητήρα του. Ωστόσο, παρά τις εντυπωσιακές μετατροπές της, ο κινητήρας παραμένει στους 24 ίππους, το οποίο αναμφίβολα θα κόψει κάτι στον τομέα των επιδόσεων… Στον τομέα του στησίματος όμως, αυτή η μοτοσυκλέτα είναι μίλια μπροστά από πολλές ηλεκτρικές της ισχύος της!