Pole Position και νέο ρεκόρ για τον Jorge Martin στο Sachsenring

Pole Position και νέο ρεκόρ για τον Jorge Martin στο Sachsenring

- 1:19.423 πέτυχε ο Ισπανός της Ducati.
- Δίπλα του οι δύο δορυφορικές Aprilia των Miguel Oliveira και Raul Fernandez.
- Τέταρτος ο Francesco Bagnaia.
- O Marc Marquez θα ξεκινήσει από την 13η θέση.

Μια σημαντική Pole Position πέτυχε ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) στην πίστα του Sachsenring στο 9ο Grand Prix της σεζόν του 2024, στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. 
Ο Ισπανός της Ducati πέτυχε αρκετά νωρίς κατά τη διάρκεια των δεύτερων κατατακτηρίων νέο ρεκόρ γύρου, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:19.423, ενώ δίπλα του είχαμε την έκπληξη των δύο δορυφορικών Aprilia, με τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez (ο οποίος πέρασε από τις πρώτες κατατακατήριες) να συμληρώνουν την πρώτη σειρά της εκκίνησης. 
Πίσω τους βρίκεται ο Francesco Bagnaia, που είδε τις καλύτερες προσπάθειές του να ακυρώνονται λόγω κίτρινων σημαιών, ο οποίος θα εκκινήσει μπροστά από τους Alex Marquez και Franco Morbidelli. 
Στην τρίτη σειρά βρίσκουμε τον Maverick Vinales (Aprilia Racing), ο οποίος είχε μια πτώση στην έξοδο της 10ης στροφής με 3:30 να απομένουν και τους Fabio Di Giannantonio και Enea Bastianini. 
Τέλος, από την τέταρτη σειρά θα ξεκινήσουν οι Pedro Acosta, Brad Binder και Marco Bezzecchi. 
O Marc Marquez δεν κατάφερε να προκριθεί από τις πρώτες κατατακτήριες, καθώς η δυνατή του προσπάθεια καταστράφηκε από τον Stefan Bradl. O Γερμανός δοκιμαστής αναβάτης της Honda βρισκόταν στην αγωνιστική γραμμή και πήγαινε αργά, αναγκάζοντας τον Marquez να κόψει ανάμεσα στις στροφές 3 και 4. Τελικά ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ξεκινήσει τους αγώνες του Sachsenring από την 13η θέση.