Ο εξοπλισμός για χρήση σε δρόμο είναι απαραίτητος.

Πώς να διαλέξεις σωστά μια ψευδοenduro

Είναι μοτοσυκλέτες που μπορούν να σε πάνε παντού με ευκολία. Δες ποια είναι τα σημεία που πρέπει να δώσεις βάση πριν επιλέξεις.

Οι μικρού κυβισμού on – off μοτοσυκλέτες μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα εργαλεία, αφού λόγω χαμηλού βάρους και κατάλληλου εξοπλισμού, μπορούν να κινηθούν με άνεση εκτός δρόμου, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αποτελέσουν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης. Το κλειδί για την επιλογή του σωστού μοντέλου είναι να αποφασίσεις πρώτα το πεδίο χρήσης της μοτοσυκλέτας, δηλαδή, πόσο σκοπεύεις να κινείσαι εντός και πόσο εκτός δρόμου. Από εκεί και πέρα μπορείς να επικεντρωθείς στα εξής:

Ανάρτηση: Σε γενικές γραμμές, τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες είναι καλό να έχουν μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων. Η ελάχιστη διαδρομή που θα συναντήσεις είναι περίπου τα 15 εκατοστά, ενώ η μέγιστη είναι περίπου 3ο εκατοστά.

Ποιότητα κατασκευής: Οι ψευδοenduro μοτοσυκλέτες δέχονται μεγάλη καταπόνηση, όταν χρησιμοποιούνται στο χώμα. Γενικά, όσο πιο πολύπλοκη είναι μια κατασκευή, τόσο πιο πιθανό είναι να παρουσιάσει πρόβλημα. Η απλότητα είναι σύμμαχός σου σε αυτή την περίπτωση.

Ποδιά: Ενας εκτεθειμένος κινητήρας είναι πολύ εύκολο να χτυπήσει σε μια πέτρα ή ένα ξύλο και να πάθει σοβαρή ζημιά. Είναι πολύ σημαντικό η μοτοσυκλέτα που θα επιλέξεις να διαθέτει κάποια προστατευτική ποδιά κάτω από τον κινητήρα, κατά προτίμηση μεταλλική.

Κιβώτιο ταχυτήτων: Οι μικρού κυβισμού on – off χρειάζονται μια πρώτη σχέση που να είναι αρκετά κοντή, ώστε να μπορούν να κινηθούν αργά και να περάσουν εμπόδια, όπως βράχια και κορμούς δέντρων. Ταυτόχρονα η τελευταία σχέση πρέπει να είναι αρκετά μακριά, για να μπορείς να κινηθείς άνετα σε αυτοκινητόδρομους.

Ελαστικά: Τα καλά εκτός δρόμου ελαστικά, δεν τα πάνε πολύ καλά στην άσφαλτο και ιδιαίτερα κατά το φρενάρισμα. Αντίστοιχα, τα ασφάλτινα ελαστικά είναι άχρηστα στο χώμα. Εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πεδίο χρήσης για το οποίο προορίζεται η μοτοσυκλέτα.

Εξοπλισμός δρόμου: Μια ψευδοenduro πρέπει να έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιο δρόμο. Οπότε, φλας, προβολέας, κόρνα, καθρέπτες και βάση πινακίδας δεν πρέπει να απουσιάζουν.

 Σχετικές ειδήσεις