Η εξέλιξη του 2018 αναμένεται να είναι μάλλον φλογερή, μετά τα χθεσινά συμβάντα...

Rossi εναντίον Marquez: Η κόντρα ξαναφουντώνει

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο αγωνιζόμενων μετά τα χθεσινά συμβάντα στον αγώνα της Αργεντινής, τα οποία δημιουργούν και πάλι ένα πολύ άσχημο κλίμα στα Moto GP.

Στον χθεσινό αγώνα των Moto GP, δυστυχώς γίναμε μάρτυρες πολλών ευτράπελων, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ξεκινώντας από τα αμφιλεγόμενα γεγονότα στην εκκίνηση και την αυθαίρετη κίνηση του Marc Marquez να γυρίσει αντίστροφα στο grid, το γεγονός της σύγκρουσης του 25χρονου Ισπανού με τον Valentino Rossi άναψε ξανά μια φωτιά, η οποία πιστεύαμε ότι έσβησε...

Συγκεκριμένα, ο Marquez στην απόπειρά του να βρεθεί ξανά σε καλή θέση και έχοντας ήδη δεχθεί 2 ποινές στον αγώνα, συγκρούστηκε με τον Valentino Rossi οδηγώντας τον σε πτώση, στο γρασίδι, ενώ ο ίδιος συνέχισε κανονικά τον αγώνα του ζητώντας «συγγνώμη» με μία χειρονομία του. Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό προκάλεσε...πυρηνικό ολοκαύστωμα παγκοσμίως, καθώς μανιωδώς όλοι αναζητούν το «τις πταίει»!

Τι λέει ο Rossi και η Yamaha

Η πλευρά του «Γιατρού» είναι έξαλλη μαζί με τον Marquez. O Rossi αρνήθηκε να δεχθεί την συγγνώμη του πρωταθλητή του 2017, ενώ αργότερα προέβη σε άκρως αιχμηρές δηλώσεις: «Κατέστρεψε το άθλημά μας! Δεν έχει κανέναν σεβασμό στους αντιπάλους του, ποτέ δεν είχε. Το έκανε επίτηδες, ήξερε που με χτύπησε γιατί ήξερε ότι δεν θα έπεφτε αυτός, αλλά εγώ. Αν ξεκινήσουμε να τρέχουμε έτσι, το άθλημά μας θα γίνει πολύ επικίνδυνο και θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα»

Νωρίτερα, ο Rossi είχε δηλώσει ότι «αν ο Marc ήθελε να μου ζητήσει συγγνώμη, ας ερχόταν μόνος του και όχι μαζί με τις κάμερες και τον μάνατζερ του» ενώ εμφατικά δηλώνει ότι πλέον «φοβάται να οδηγήσει κοντά στον Marquez».

Φυσικά στα λεγόμενά του αυτά συμφωνεί και ο Lin Jarvis, αρχηγός της Yamaha, ο οποίος κάνει έκκληση για τιμωρία του Marc Marquez όχι μόνο για τα συμβάντα του αγώνα αυτού, αλλά και για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. «Σαν ομάδα δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες πράξεις. Ήταν απαράδεκτος! Πήγαμε κατευθείαν στην επιτροπή αγώνων μετά το συμβάν και κάναμε ξεκάθαρες τις θέσεις μας. Τώρα πρέπει να περιμένουμε. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα τιμωρηθεί κι άλλο, καθώς πήρε ήδη 30 δευτερόλεπτα ποινής».

Τι λέει ο Marquez
Ο Marc Marquez, μόλις καταλάγιασε η ένταση, προέβη στο να υπερασπιστεί τις πράξεις του και να αμυνθεί. Ο 25χρονος δήλωσε ότι πιστεύει ότι «δεν έκανε κάτι τρελό» και υποστήριξε ότι «ποτέ στην καριέρα του δεν είχε στόχο να ρίξει επίτηδες κάποιον αναβάτη από την μοτοσυκλέτα του»

«Νομίζω ότι δεν έκανα κάτι τρελό. Αυτό που συνέβη με τον Valentino ήταν ένα λάθος, συνέπεια της κατάστασης της πίστας, γιατί κλείδωσα τον μπροστινό τροχό. Πρέπει να καταλάβετε το πως ήταν η πίστα, σε εκείνο το σημείο υπήρχαν νερά, μπλόκαρε ο τροχός μου και άφησα να φρένα. ΟΚ, είχαμε επαφή και όταν είδα ότι έπεσε προσπάθησα να του ζητήσω συγγνώμη.»

«Αν δείτε, και με τον Zarco και τον Pedrosa έγινε το ίδιο, όπως και με τον Petrucci και τον Aleix Espargaro. Το μεγαλύτερό μου λάθος σήμερα το έκανα με τον Aleix…Δεν κατάλαβα πόσο πιο γρήγορος ήμουν. Προσπάθησα να αποφύγω την επαφή, τιμωρήθηκα, για ασφάλεια υποχώρησα δύο θέσεις αντί για μία.»

Περιμένουμε και περισσότερες εξελίξεις στο θέμα, με μία ελπίδα: Να μην γίνει το Moto GP άνδρο οπαδισμού, μιας και αυτό ήταν το μεγάλο του highlight τα τελευταία χρόνια που παρακολουθούμε εξαιρετικά πρωταθλήματα...