Πως σας φαίνεται η Manx 7;

Πως σας φαίνεται η Manx 7;

Sarolea Manx 7: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ηλεκτροκίνητη

Έχει πάνω από 200 ίππους, ροπή από τρόλει, περιφερειακά κορυφής, σεβαστή αυτονομία και… δεν κοστίζει και πάρα πολύ! Θα την αγοράζατε;

Η Sarolea Manx  είναι μια βελγικής κατασκευής μοτοσυκλέτα, με ηλεκτρικό κινητήρα, ιδιαίτερη εμφάνιση και μια μάλλον…boutique ταυτότητα κατασκευής, καθώς η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη. Η μοτοσυκλέτα είχε τεθεί προς πώληση στα τέλη του 2017, αλλά τώρα η εταιρεία δίνει την δεύτερη παρτίδα στην αγορά, η οποία θα αποτελείται από μόλις 80 μοτοσυκλέτες.

Η τιμή της μοτοσυκλέτας ξεκινά από το ποσό των…45.200 ευρώ, που σε πρώτη όψη δεν είναι βέβαια διόλου ευκαταφρόνητο, ωστόσο η τεχνολογία που έχει η Manx 7 είναι τόσο εντυπωσιακή, που στο τέλος δικαιολογεί την αξία της! Είναι κατασκευασμένη με βάση ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο, ενώ φέρει carbon ψαλίδι, αναρτήσεις  της Ohlins, φρένα από την Beringer και OZ τροχούς! Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 204 ίππους και 45 ολόκληρα κιλά ροπής (μιλάμε για απόδοση της τάξης…diesel), ενώ η όλη μοτοσυκλέτα ζυγίζει 193 κιλά.

Στον πυρήνα της εκκεντρικά σχεδιασμένης μοτοσυκλέτα βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας από 14 έως 22 kWh, ανάλογα με την έκδοση της μοτοσυκλέτας. Μάλιστα, η Sarolea κάνει λόγο για αυτονομία από 230 μέχρι και 330 χιλιόμετρα (!), με την ενδιάμεση έκδοση να προσφέρει 280 χλμ αυτονομίας.

H μοτοσυκλέτα θα ξεκινά περίπου από τις 45.000 ευρώ, όπως είπαμε και παραπάνω, ενώ αν θέλετε να αποκτήσετε την κορυφαία έκδοση με τα 330 χιλιόμετρα αυτονομίας, θα κληθείτε να καταβάλλετε 47.500 ευρώ. Δεν είναι και τόσο άσχημα, έτσι δεν είναι; Σκεφτείτε τι τιμές έχουμε δει, σε μοτοσυκλέτες με carbon πλαίσιο και ψαλίδι και εφάμιλλες επιδόσεις, αλλά όχι ηλεκτροκίνηση…