Test ADV κράνος Shot Trek Rally: Premium εμφάνιση και χαρακτηριστικά από 169 ευρώ

Test ADV κράνος Shot Trek Rally: Premium εμφάνιση και χαρακτηριστικά από 169 ευρώ
9 Φωτογραφίες »
169,65 €

- Προδιαγραφών ECE 22.06, με κέλυφος SRS και DD Ring δέσιμο
- Αφαιρούμενο γείσο και ζελατίνα που ασφαλίζει στην κλειστή θέση
- Πλήρης εξαερισμός με 5 εισαγωγές και 3 εξαγωγές
- Η άποψή μας

Προδιαγραφών ECE 22.06, με κέλυφος SRS και DD Ring δέσιμο

Η Shot ιδρύθηκε το 1993 και είναι αφοσιωμένη στην κατασκευή προστατευτικού εξοπλισμού για μοτοσυκλετιστές και πιο συγκεκριμένα αυτούς που απολαμβάνουν την εκτός δρόμου οδήγηση. Αναπτύσσοντας προϊόντα σε συνεργασία με καταξιωμένους αγωνιζόμενους στον χώρο του motocross και του enduro, στην γκάμα της θα βρεις από κράνη, θώρακες και προστατευτικά για όλο το σώμα και τα μάτια, μέχρι Jerseys παντελόνια, γάντια, μπότες αλλά και έναν αερόσακο που φουσκώνει σε λιγότερα από 60 milliseconds. Στην Motoway θα βρεις το adventure κράνος Trek Rally της Shot το οποίο συνδυάζει άνεση και ευχρηστία στην καθημερινότητα στα 169 ευρώ, μία πολύ προσιτή τιμή για τα χαρακτηριστικά του. Το κέλυφος του κράνους είναι κατασκευασμένο από SRS (Synthetic Reinforced Shell), μία ειδική διαδικασία θερμικής σκλήρυνσης του θερμοπλαστικού υλικού, που συνδυάζει την χρήση πολλαπλών στρώσεων υαλοβάμβακα και άλλων οργανικών ινών. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέλυφος με χαμηλότερο βάρος και καλύτερη ελαστικότητα όταν υποβάλλεται σε κρούση από ένα απλό κράνος θερμοπλαστικής ρητίνης. Το κράνος έχει λάβει πιστοποίηση ECE 22.06 προδιαγραφών, περνώντας με εξαιρετική ευκολία από τα τεστ που υποβάλλει η Ε.Ε. Το δέσιμο του κράνους γίνεται με το αξιόπιστο μηχανισμό Double D-Ring που όλοι γνωρίζουμε και έχει αρκετό μήκος ώστε να το ασφαλίσεις στο σημείο που επιθυμείς.
 

Αφαιρούμενο γείσο και ζελατίνα που ασφαλίζει στην κλειστή θέση

Το Trek Rally είναι ένα Adventure κράνος το οποίο θα χρησιμοποιείς τόσο στις καθημερινές σου μετακινήσεις όσο και στα ταξίδια σου, σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές. Το γείσο που έχει έντονα Motocross στοιχεία στον σχεδιασμό και θα σε προστατεύσει από κλαδιά και στοιχεία της φύσης, είναι ταυτόχρονα αεροδυναμικό ώστε να μην σε εμποδίζει στην οδήγηση στον δρόμο. Φυσικά μπορείς πολύ εύκολα να το αφαιρέσεις, από τα τρία πλαστικά βιδάκια, ώστε να ταξιδεύεις με περισσότερη άνεση με ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου. Η μεγάλη, καμπυλωτή, διάφανη χαρίζει ένα πολύ μεγάλο εύρος ορατότητας, ενώ ασφαλίζει στην κλειστή θέση για να μην έχεις ανεπιθύμητα ανοίγματα, όταν περνάς πάνω από ρίζες και νεροφαγώματα είτε και λακκούβες στον δρόμο. Αυτό ήταν κάτι που διαπιστώσαμε και στην δοκιμή του αφού σε συνδυασμό με την λαστιχένια «φλάντζα» στην οποία πατάει η ζελατίνα το κλείσιμό της είναι απόλυτα σαφές και στιβαρό, ενώ διαθέτει και βάσεις για αντιθαμβωτική μεμβράνη pinlock. Εξαιρετικά πρακτικό στοιχείο του κράνους είναι το γεγονός ότι διαθέτει και εσωτερική φιμέ ζελατίνα, η οποία είναι αρκετά σκούρα ώστε να μπορείς να βλέπεις με άνεση ακόμα και τις ώρες που οι ακτίνες του ηλίου στοχεύουν κατευθείαν στο ύψος των ματιών σου. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι εξοπλίζεται και με δεύτερη ζελατίνα, το βάρος του είναι σε πολύ καλά πλαίσια για την κατηγορία, αφού το μετρήσαμε στα Χ.ΧΧΧ γραμμάρια, κάτι που οφείλεται πιθανότατα στο SRS κέλυφος.
 

Πλήρης εξαερισμός με 5 εισαγωγές και 3 εξαγωγές

Πολύ σημαντικό στοιχείο για ένα Adventure κράνος είναι ο σωστός εξαερισμός, αφού στα χωμάτινα τερέν μπορεί να υπάρχει πολλή σκόνη, χώματα και λάσπη και λόγω των αυξημένων παλμών του αναβάτη χρειάζεται μεγαλύτερο όγκο αέρα. Στο Trek Rally ο αέρας ανανεώνεται συνεχώς χάρη σε 5 αεραγωγούς στο σύνολο, 2 κάτω από το γείσο και δύο εκατέρωθεν του κεντρικού στο «σαγόνι» που ανοίγει και κλείνει. Στο εμπρός μέρος του κράνους υπάρχει και υποσιάγωνο με προστασία που απορροφάει τους κραδασμούς, ενώ ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του «σαγονιού» εμπρός μειώνει τον θόρυβο του αέρα και αποκτά ένα βερνίκι από σκληρυμένη πολυουρεθάνη. Το εσωτερικό του κράνους ντύνεται με υποαλλεργικά, αφαιρούμενα μαξιλαράκια, τα οποία πλένονται πολύ εύκολα και είναι συνυπεύθυνα για την premium αίσθηση του Trek Rally.
 

Η άποψή μας

Το Shot Trek Rally είναι ένα adventure κράνος που στην τιμή των 169 ευρώ αποκτά πολύ ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, αεροδυναμική σχεδίαση και στοιχεία που θα σου προσφέρουν άνεση στο ταξίδι. Ταυτόχρονα, είναι άμεσα συμβατό και με ενδοεπικοινωνία, ενώ σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου χωρίς το γείσο, τα επίπεδα θορύβου ήταν σε πολύ λογικά πλαίσια για την κατηγορία. Η φιμέ ζελατίνα κατεβαίνει όσο χρειάζεται, ενώ η μεγάλη διάφανη, χαρίζει ένα πολύ ευρύ πεδίο όρασης. Θα το βρεις στην Motoway σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα σου αποδείξει πως δεν χρειάζεται να δώσεις μία περιουσία για να είσαι προστατευμένος στις Adventure διαδρομές σου.
 

Μάθετε περισσότερα >>>
MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59, 54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ