Test FSD FS-967: Ανοιγόμενο κράνος προδιαγραφών 22.06 στα 92 ευρώ

Test FSD FS-967: Ανοιγόμενο κράνος προδιαγραφών 22.06 στα 92 ευρώ
10 Φωτογραφίες »
92 €

- Στιβαρός μηχανισμός ανοίγματος, εναρμονισμένος με τα ECE 22.06 πρότυπα
- Εσωτερική φιμέ ζελατίνα και αναμονές για pinlock
- Ποιοτικά μαξιλαράκια με θήκη για γυαλιά
- Η άποψή μας

Στιβαρός μηχανισμός ανοίγματος, εναρμονισμένος με τα ECE 22.06 πρότυπα

Η FSD είναι μία εταιρεία γνωστή για τις εξαιρετικά προσιτές αλλά και ποιοτικές επιλογές που φέρνει στην αγορά του προστατευτικού εξοπλισμού για μοτοσυκλετιστές και πιο συγκεκριμένα στα κράνη. Με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής, το FS-967 είναι το τελευταίο ανοιγόμενο κράνος της εταιρείας, που θα σε κρατά προστατευμένο στις καθημερινές σου μετακινήσεις από μόλις 92 ευρώ. Το FS-967, όπως και όλα τα νέα κράνη της εταιρείας, έχει λάβει πιστοποίηση προδιαγραφών ECE 22.06, κάτι που σημαίνει ότι σε προστατεύει διπλά, είτε το φοράς στην ανοιχτή, είτε στην κλειστή θέση σαν full face. Ο μηχανισμός που ελευθερώνει το "σαγόνι" του κράνους είναι στιβαρός και αποτελείται από μεταλλικούς πύρους και γαντζάκια στο κάτω μέρος, στοιχεία που εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία του στο πέρας του χρόνου, ενώ στην ανοιχτή θέση, κλειδώνει σφιχτά ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα κλεισίματα. Εμείς το δοκιμάσαμε εκτενώς στην κλειστή αλλά και στην ανοιχτή θέση διαπιστώνοντας ακριβώς αυτό. Ουδεμία περίπτωση υπήρξε, όπου το κράνος έκλεισε από μόνο του σε κάποια λακκούβα, με το άνοιγμά του να είναι πολύ εύκολο τραβώντας το κόκκινο γαντζάκι στο κέντρο κάτω από τον αεραγωγό του πιγουνιού.

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα και αναμονές για pinlock

Μετρήσαμε στο Moto Τρίτη Test Center το βάρος του κράνους με ζυγαριά ακριβείας ως προς 1γρ., στα 1.652 γραμμάρια  σε Medium μέγεθος, ένα νούμερο που βρίσκεται στα πλαίσια που ανακοινώνει ο κατασκευαστής και είναι αρκετά καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας εάν αναλογιστούμε ότι είναι προδιαγραφών 22.06 και έχει εσωτερική ζελατίνα. Το κέλυφος, κατασκευάζεται από θερμοπλαστικό υλικό ABS που συνδυάζει το χαμηλό βάρος με την αποτελεσματική απορρόφηση των κρούσεων. Η βασική ζελατίνα είναι αντιχαρακτική και ασφαλίζει στην κλειστή θέση χάρη σε ένα λαμάκι με ελατήριο στο εμπρός μέρος ώστε παρέχεται η βέλτιστη στεγανοποίηση και ασφάλεια, ενώ μπορεί να ανοίξει σε τρία διαφορετικά σημεία χάρη στην οδοντωτή "ράγα" του μηχανισμού ανοίγματος. Παράλληλα διαθέτει αναμονές για Pinlock ώστε να μην θαμπώνει το χειμώνα από την ζεστή ανάσα του αναβάτη. Η φιμέ ζελατίνα κατεβαίνει σέρνοντας το μοχλάκι που βρίσκεται στο αριστερό μάγουλο προς τα πίσω παρέχοντας προστασία από τις ακτίνες του ηλίου, παρατηρήσαμε όμως ότι είναι πολύ πρακτική και κατά την οδήγηση με το κράνος ανοιχτό καθώς παρέχει επιπρόσθετη προστασία για τα μάτια.

Ποιοτικά μαξιλαράκια με θήκη για γυαλιά

Το εσωτερικό του FS-967 δεν παραπέμπει σε κράνος που κοστίζει κάτω από 100 ευρώ. Η ποιότητα στα μαξιλαράκια που είναι μάλιστα υποαλλεργικά, είναι πολύ καλή, ενώ υπάρχει και θήκη που επιτρέπει την τοποθέτηση γυαλιών ηλίου ή οράσεως. Το κούμπωμα διαθέτει το κλασικό και αξιόπιστο σύστημα με μικρομετρική καστάνια και μπορεί να ασφαλιστεί σε πολλές θέσεις. Στο εμπρός μέρος υπάρχει ένας κεντρικός αεραγωγός που σε συνεργασία με το επιρρίνιο ανανεώνει συνεχώς τον αέρα, ενώ δύο ακόμα αεραγωγοί και μία εξαγωγή υπάρχουν στο πάνω μέρος του κράνους επιτρέποντας στο κεφάλι σου να "αναπνέει". Στην δοκιμή μας διαπιστώσαμε ότι ο συνδυασμός επιρρινίου και αεραγωγού, αποτρέπουν αποτελεσματικά το θάμπωμα της ζελατίνας, ενώ εάν χρησιμοποιείς και μπαλακλάβα θα χρειαστείς το pinlock μόνο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η άποψή μας

Ο σχεδιασμός του FS-967 τόσο στο κέλυφος όσο και στα γραφικά, με τον συνδυασμό λευκού και μπλε χρώματος με κόκκινες λεπτομέρειες, του δίνει έναν σπορ χαρακτήρα και εμφάνιση που παραπέμπει σε αρκετά πιο ακριβό κράνος. Παράλληλα η ειδική εξωτερική βαφή, προσφέρει προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες (UV). Φορώντας το στην ανοιχτή αλλά και κλειστή θέση, δεν μας έκανε πλέον εντύπωση το γεγονός ότι η ποιότητά του ξεπερνάει τις προσδοκίες, αφού αυτό το έχουμε παρατηρήσει σε όλα τα κράνη της εταιρείας που πρόσφατα έχουμε δοκιμάσει. Στην ανοιχτή θέση θα νιώσεις ένα μικρό τράβηγμα μετά τα 80χλμ/ω αλλά σε αυτές τις ταχύτητες προτείνεται η χρήση του με το "σαγόνι" κλειστό έτσι κι αλλιώς. Στα 92 ευρώ μόλις το FSD FS-967 αποτελεί μία επιλογή με εξαιρετικό Value for Money αλλά και χρηστικότητα, αφού σου επιτρέπει να έχεις δύο κράνη σε ένα. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να λειτουργήσει σαν Jet κράνος προσφέροντας τον μέγιστο εξαερισμό στην ανοιχτή θέση, ενώ στην κλειστή είναι ένα κανονικό Full Face.

Μάθετε περισσότερα >>>
ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ