Μεταγραφή για τον Rabat, που δηλώνει αισιόδοξος

Tito Rabat: Επιστρέφει στα παλιά του λημέρια

Από το 2018 ο Ισπανός αφήνει την Marc VDS και θα αγωνίζεται για την Reale Avintia Racing με τα μέλη τις οποίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ανακοινώθηκε, λίγο πριν τον αγώνα του Misano, ότι ο Tito Rabat παραμένει στα MotoGP, αλλά πλέον θα αγωνίζεται για την ιδιωτική ομάδα της Reale Avintia πάνω σε μια Ducati Desmosedici GP17. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που αγωνίζεται με μια Honda της Marc VDS και βρίσκεται στη 18η θέση του πρωταθλήματος.

Το ντεμπούτο του Ισπανού σε παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε το 2005 στην κατηγορία των 125 κυβικών με την ομάδα του Raul Romero, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε όλο το πρωτάθλημα για να επιστρέψει ξανά σε ομάδα του Romero (την Blusens BQR) το 2009. Το 2010 ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην έκτη θέση και την επόμενη χρονιά βρέθηκε στη Moto2, ανεβαίνοντας στο βάθρο στον αγώνα της Ινδιανάπολις. Το 2014 κέρδισε το πρωτάθλημα της και το 2016 μετακόμισε στα MotoGP και στην ομάδα της Marc VDS.

Ο Rabat τερματίζει συχνά εντός βαθμών και είναι αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με την Reale Avintia Racing και θα αγωνίζομαι με μια Ducati το 2018. Τώρα έχω τη δυνατότητα να αποδείξω ότι μπορώ να είμαι γρήγορος και ανταγωνιστικός στα MotoGP. Θα αγωνίζομαι με μια ομάδα με την οποία έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και με μια μοτοσυκλέτα που ταιριάζει πολύ στο μέγεθός μου και το οδηγικό μου στυλ. Είναι μια φανταστική ευκαιρία και θα προσπαθήσω να την εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο τρόπο. Θα παλέψω για μια επιτυχημένη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω την Ducati και την Reale Avintia που με εμπιστεύτηκαν.»