Αυτό είναι το TVS Zeppelin

Αυτό είναι το TVS Zeppelin

Αυτό είναι το TVS Zeppelin

To υβριδικό TVS Zeppelin

Ένα νέο μοντέλο από την Ινδική TVS το οποίο όχι απλά μπαίνει στα χωράφια των Power cruisers, αλλά παρουσιάζει και τεχνολογία υβριδικής κίνησης.

Η ινδική TVS –που συνεργάζεται στενά και με την BMW- παρουσίασε την μοτοσυκλέτα που βλέπετε στη φωτογραφία: Πρόκειται για το Zeppelin, μια power cruiser -σας θυμίζει κάτι εμφανισιακά;- με μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία στα μηχανικά του μέρη.

Περι τίνος πρόκειται; Η TVS ενσωμάτωσε υβριδικό σύστημα ισχύος στο Zeppelin. Μαζί με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 220 κυβικών, η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί και έναν ηλεκτροκινητήρα 1.200 Watt (η περίπου 1,6 ίππων) που τροφοδοτείται από μπαταρία 48 V, ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα όταν οι απαιτήσεις ισχύος είναι αυξημένες. 



Μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου να μην σας εντυπωσιάζουν σε πρώτη ανάγνωση, σκεφτείτε όμως αυτό: Η Ινδία είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά όσον αφορά την μοτοσυκλέτα. Οι εταιρείες της όχι απλά συνεργάζονται με παγκόσμιους κολοσσούς, αλλά εξάγουν και τα μοντέλα τους με τις δικές της ονομασίες, ενώ η δίκυκλη πραγματικότητα εκεί ολοένα και  βελτιώνεται. Αν λοιπόν ασχοληθούν και με την υβριδική τεχνολογία, τα δεδομένα της  αγοράς μπορεί να αλλάξουν ακόμα περισσότερο! 

Δεν θα μας φανεί απίθανο, λοιπόν, αν κάποια στιγμή σύντομα, δούμε το Zeppelin ή κάτι παρόμοιο στην παραγωγή, αλλά και τους Ινδούς να αναπτύσσουν περισσότερο την υβριδική τεχνολογία.