Watkins M001: Αυτό και αν είναι τρέλα!

Θα το βγάζατε βόλτα για καφέ; Μία μοτοσυκλέτα που θυμίζει περισσότερο ένα…Lego Project παρά ένα μοντέλο δρόμου, κατασκευασμένη από τον μηχανολόγο Jack Watkins.

Όταν το έχεις σπουδάσει το αντικείμενο και σου αρέσει πολύ, θέλεις πάντα να τολμάς και να κάνεις πειραματισμούς. Ακριβώς αυτή ήταν η πνευματική κατεύθυνση του Jack Watkins, ενός μηχανολόγου που δουλεύει στην Πολωνία, η οποία τον οδήγησε στην κατασκευή της M001 που βλέπετε στις φωτογραφίες. Παρανοϊκό; Σίγουρα. Ενδιαφέρον; Επίσης!

Ο Watkins εμπνεύστηκε από μια άλλη custom μοτοσυκλέτα: Την διάσημη Harrier του Stellan Egeland, με το ιδιαίτερο μπροστινό σύστημα. Ο Watkins ανέλυσε και επανασχεδίασε το σύστημα του Egeland, δίνοντάς του σάρκα και οστά και συνεργάστηκε κατόπιν με τον Mateusz Kozlowski του Gdansk, για την κατασκευή της μοτοσυκλέτας.

Το μοντέλο βασίστηκε στον κινητήρα ενός BMW R1150 GS και, ουσιαστικά, το μοτέρ, ο άξονας μετάδοσης και οι τροχοί είναι τα μόνα κομμάτια παραγωγής που βρίσκονται στην μοτοσυκλέτα. Το «πλαίσιο» που αποτελεί και  την μορφή της μοτοσυκλέτας είναι φτιαγμένο από ατσάλι μετά από…άπειρες ώρες σχεδίασης σε περιβάλλον CAD, Μπροστά από την σέλα του αναβάτη βρίσκεται το ρεζερβουάρ, σχεδιασμένο ειδικά για αυτή την κατασκευή, το οποίο φιλοξενεί μια ειδική νεύρωση στο εσωτερικό του και παίζει και τον ρόλο φέροντος τμήματος!

Το τιμόνι συνδέεται με τον εμπρός τροχό μέσω συνδέσμων, κάνοντάς το σύστημα να λειτουργεί στις στροφές. Τα αμορτισέρ που ο Watkins χρησιμοποίησε προέρχονται από μια Moto Guzzi V750, ενώ και η εξάτμιση είναι σχεδιασμένη από την αρχή.

Ο Watknis προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα στρογγυλό φανάρι, τοποθετημένο έκκεντρα εμπρός, δίπλα σε ένα number plate, δημιουργώντας μια μοτοσυκλέτα που πραγματικά σοκάρει στην εμφάνιση. Εσείς, θα την κυκλοφορούσατε;