Θέλει να επιστρέψει στον αγώνα της Αυστραλίας.

Χάνει τον αγώνα στο Motegi

Σε ατύχημα που είχε ο Jack Miller κατά τη διάρκεια προπόνησης, υπέστη κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού και δεν θα αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα στο Motegi.

Ο αναβάτης της Marc VDS δεν θα συμμετάσχει στο επερχόμενο GP στην Ιαπωνία μετά από ατύχημα που είχε την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια προπόνησης με μοτοσυκλέτα trial στην Ανδόρα, έσπασε την κνήμη του δεξιού ποδιού, όταν πάτησε στο έδαφος για να σώσει μια πτώση. Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο στη Βαρκελώνη, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το πρωί του Σαββάτου. Για την σταθεροποίηση του οστού χρησιμοποιήθηκαν μια πλάκα και οκτώ βίδες. Ήταν σε θέση να κουνήσει το τραυματισμένο πόδι του και σήμερα θα επιστρέψει στην Ανδόρα, για να ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, με στόχο να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Αυστραλίας που θα γίνει σε δυο εβδομάδες.

Ο ίδιος δήλωσε: «Προφανώς είμαι απογοητευμένος που θα μείνω εκτός στο Ιαπωνικό GP, μετά από τραυματισμό στην προπόνηση. Το εκνευριστικό είναι πως δεν προήλθε από πτώση, απλά προσπάθησα να σταθεροποιήσω τη μοτοσυκλέτα, όταν έχασα την πρόσφυση από το μπροστινό. Εννέα στις δέκα φορές, θα είχε τελειώσει εκεί το θέμα, ειδικά με τόσο χαμηλή ταχύτητα, αλλά κάπου πρέπει να πιάστηκε το πόδι μου και έσπασα την κνήμη κοντά στο γόνατο. Το κάταγμα σταθεροποιήθηκε με μια πλάκα και μερικές βίδες και ήδη μπορώ να το κουνήσω, αλλά σίγουρα δεν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο Motegi. Είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω στο Phillip Island και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τον φυσιοθεραπευτή μου.»