Zef Eisenberg: Θέλει ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο!

Να αγγίξει τα 320 χιλιόμετρα την ώρα σε πάγο θέλει ο γνωστός Zef Eisenberg, με την τουρμπάτη Hayabusa του. Δείτε περισσότερα…

Ο Zef Eisenberg και η ομάδα του, MADMAX Team, έβαλαν στο μάτι το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε πάγο, από μοτοσυκλέτα. Ο Eisenberg έχει σκοπό να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 200 μίλια την ώρα –ισούνται με 320 χιλιόμετρα την ώρα- , τα οποία είναι 12,5 μίλια την ώρα ή 20 χλμ/ώρα παραπάνω από το ρεκόρ που ισχύει μέχρι τώρα.

Για την προσπάθειά του, ο Eisenberg θα χρησιμοποιήσει την ειδικά τροποποιημένη Hayabusa του, η οποία με χρήση turbo φτάνει τους 350 ίππους ισχύος. Φυσικά για να τρέξει στον πάγο, ο Eisenberg θα χρειαστεί λάστιχα με «καρφία», τα οποία κατασκεύασε μόνος του στο χέρι. Κάθε ελαστικό έχει 200 καρφιά από τιτάνιο βάρους 7,5 γραμμαρίων το καθένα, τα οποία όμως μπορούν να ασκήσουν δύναμη μέχρι και 2 τόνους, όταν το ελαστικό λειτουργεί! Για αυτό το λόγο, τα ελαστικά αυτά έχουν μια ειδική εσωτερική ενίσχυση από ατσάλι.

Η προσπάθεια του Eisenberg θα λάβει χώρα στην Arsunda της Σουηδίας, στον αγώνα Ice Speed Weekend το οποίο είναι ένα αυστηρά «μόνο με πρόσκληση» event. 100 αγωνιζόμενοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αύριο και μεθαύριο δηλ. 1η και 2η Μαρτίου.