Μικρές συμβουλές για να τη βρεις όπως την άφησες.

4 Tips για αποθήκευση της μοτοσυκλέτας τον χειμώνα

Ο χειμώνας στη Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ήπιος και μικρής διάρκειας σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου. Αν όμως θέλετε να αποθηκεύσετε τη μοτοσυκλέτα σας τους χειμερινούς μήνες, δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Δύσκολα κάποιος θα αφήσει τη μοτοσυκλέτα του ακίνητη τους χειμερινούς μήνες και θα προτιμήσει να κινηθεί αποκλειστικά με το αυτοκίνητο. Αν πάντως κι εσείς σκοπεύετε να την αφήσετε στο γκαράζ, μπορείτε να ακολουθήσετε μικρές συμβουλές για να τη βρείτε σε άριστη κατάσταση, όταν μπει η άνοιξη.

Πλύσιμο
Πριν αποφασίσεις να κλείσεις τη μοτοσυκλέτα σου στο γκαράζ, κάνε της ένα καλό πλύσιμο. Καθάρισέ τη με ένα καθαρό και μαλακό σφουγγάρι και ειδικό σαμπουάν, ενώ αν υπάρχει η δυνατότητα,  χρησιμοποίησε ζεστό νερό. Απέφυγε τη χρήση νερού με υψηλή πίεση σε ηλεκτρονικά ή ευαίσθητα εξαρτήματα, όπως το ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσει, είναι το φύσημα με αέρα, διαφορετικά θα χρειαστείς ένα στεγνό, μαλακό πανί. Σιγουρέψου ότι δεν έχει μείνει υγρασία σε κανένα μέρος της μοτοσυκλέτας πριν την αποθηκεύσεις.

Αλυσίδα
Η χειμερινή αποθήκευση είναι μια καλή ευκαιρία για ένα καλό καθάρισμα της αλυσίδας μετάδοσης. Με μια μαλακή βούρτσα και ειδικό καθαριστικό, αφαίρεσε όλες τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί πάνω της και στη συνέχεια στέγνωσέ τη με καθαρό πανί. Απλωσε κατάλληλο σπρέι για αλυσίδα και φρόντισε να πάει παντού. Θα χρειαστεί να γυρίσεις τον τροχό, αν έχεις κεντρικό σταντ ή να τσουλήσεις τη μοτοσυκλέτα.

Ελαστικά
Αν η μοτοσυκλέτα σου δεν είναι εξοπλισμένη με κεντρικό σταντ είναι καλό να εξοπλιστείς με ένα, ώστε να μην ακουμπάει ο τροχός στο έδαφος για να διατηρηθούν τα ελαστικά σε καλή κατάσταση. Ιδανικό θα ήταν να μην έρχεται ούτε ο εμπρός τροχός σε επαφή με το έδαφος, αλλά αν δεν θέλεις να επωμιστείς το έξτρα κόστος ενός σταντ εμπρός τροχού, τοποθέτησε ένα κομμάτι ξύλου ανάμεσα στο ελαστικό και το πάτωμα, για να προσφέρει μόνωση.

Μπαταρία
Προμηθεύσου έναν καλό συντηρητή μπαταρίας, που να μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο φόρτισης σταθερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν δεν μπορείς να έχεις τη μπαταρία πάνω στη μοτοσυκλέτα, αποσύνδεσέ τη και αφαίρεσέ την εντελώς. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στους δίσκους και τα τακάκια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τέλος, σκέπασε τη μοτοσυκλέτα με κάποιο ύφασμα που αναπνέει, όπως ένα σεντόνι ή μια παλιά κουβέρτα, που δεν κοστίζουν τίποτα.