Ασφάλιση: Την γνωστή ή την πιο φτηνή;

Είτε φθηνή ασφάλεια με χαμηλό κόστος είτε επώνυμη εταιρία με περισσότερες υπηρεσίες και αυξημένο κόστος, η ασφάλιση του οχήματος είναι υποχρεωτική και θα σε γλιτώσει από δυσάρεστες συνέπειες.

Η ασφάλιση της μοτοσυκλέτας στις μέρες μας είναι υποχρεωτική. Ανεξάρτητα της οικονομικής σου κατάστασης, εφόσον είσαι κάτοχος οχήματος που κυκλοφορεί στους δρόμους, πρέπει να το έχεις ασφαλισμένο. Και υπάρχει σοβαρός λόγος πίσω από όλο αυτό. Σε οποιοδήποτε ατύχημα, ειδικά με τραυματισμό, συμμετέχει ανασφάλιστο όχημα, ο οδηγός του έχει τεράστιο πρόβλημα.

Με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης είσαι πιο ήσυχος  

Το καλό είναι πως αν διαλέξει κανείς ένα πλήρες πακέτο έχει το κεφάλι του ήσυχο για ότι συμβεί. Το κακό φυσικά είναι πως όσο πιο ήσυχος θέλει να είναι κανείς, τόσο πιο πολλά λεφτά πρέπει να δώσει. Γιατί δε φτάνει η κάλυψη να είναι πλήρης. Με όλα όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς στις ασφαλιστικές εταιρείες, με κάποιες να κλείνουν μέσα σε μία νύχτα παίρνοντας στο λαιμό τους όσους έχουν δώσει τα χρήματά τους για κάλυψη, δεν είναι περίεργο να φοβάται κανείς. 

Η φθηνότερη ασφάλεια θέλει ψάξιμο και μπορεί να μην έχει πλήρες πακέτο κάλυψης

Η εύκολη λύση είναι να ανατρέξεις σε διάφορες ιστοσελίδες και να επιλέξεις τη φθηνότερη ανάμεσα στις ασφαλιστικές, για να ασφαλίσεις τη μοτοσυκλέτα σου.  Η φτηνότερη ασφάλιση μπορεί να μη σου παρέχει την καλύτερη ή πιο πλήρη κάλυψη, τα μισά να τα εξαιρεί στα ψιλά γράμματα, ή ακόμη η εταιρεία που την παρέχει να διαρκέσει λιγότερο από το διάστημα για το οποίο πλήρωσες ασφάλιστρα, είναι όμως η φτηνότερη. Και εδώ πιθανώς να ισχύει στο ακέραιο το ότι πληρώνεις παίρνεις. Αυτό δε σημαίνει πως οι μικρότερες εταιρείες δεν προσφέρουν τα ίδια. Απλά θέλει περισσότερο ψάξιμο για να το διαπιστώσει κανείς. Και μετά έρχεται το θέμα του πακέτου κάλυψης. Γιατί διαλέγοντας μια πιο οικονομική εταιρεία πρέπει να δεις να δίνει τη δυνατότητα για ένα πιο πλήρες πακέτο. 

Οι επώνυμες ασφάλειες είναι ακριβότερες αλλά προσφέρουν αυξημένες υπηρεσίες

Οι επώνυμες από την άλλη, χρεώνουν παραπάνω, ενώ είναι και πιο εύκολο να τις βρεις. Αν και συνήθως έχουν καλές καλύψεις και παροχή υπηρεσιών, το κόστος συχνά είναι σημαντικά υψηλότερο από άλλες εταιρείες. Επιπλέον το επώνυμο είναι και αρκετά πιο ακριβό. Για τις ίδιες καλύψεις μπορεί το ασφάλιστρο να είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό μίας εταιρείας λιγότερο γνωστής. Τα θετικά βέβαια, εκτός από τη σιγουριά που είναι μάλλον υποκειμενική, περιλαμβάνουν και υπηρεσίες που οι μεγάλες εταιρείες μπορούν και προσφέρουν. Μια γραμμή εξυπηρέτησης σε 24ωρη βάση, πραγματογνώμονα που σπεύδει επί τόπου σε περίπτωση ατυχήματος, συνεργασία με μεγάλη εταιρεία οδικής βοήθειας και άλλα. Αυτό από μόνο του φυσικά δεν αποτελεί σιγουριά. Βλέπε την περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια. 

Η ασφάλεια κλοπής είναι η καλύτερη λύση αλλά έχει σημαντικά αυξημένο κόστος

Υπάρχουν και μερικές εταιρίες που προσφέρουν πλήρη πακέτα, που περιλαμβάνουν μέχρι και ασφάλιση κλοπής αλλά θα πρέπει να δει κανείς το ποσοστό κάλυψης τους. Το ότι αξίζει είναι δεδομένο, αφού η μοτοσυκλέτα διασφαλίζεται . Ανεβάζει όμως το κόστος σημαντικά. Και όλα μαζί μαζεύονται.

 Εσείς τι κάνετε; Μπαίνετε στο έξοδο ασφάλισης κλοπής ή όχι; Και πως το συνδυάζετε με την επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας; Μεγάλη και ακριβή ή μικρή και φθηνότερη; Και η εμπιστοσύνη; Οι υπηρεσίες; Πως τις αξιολογείτε και τελικά τι προτιμάτε; Κοιτάτε τι διαφορές υπάρχουν από τη μία ασφαλιστική στην άλλη; 


 

  • euthimis33

    Είναι πολύ σημαντικό η ασφαλιστική να είναι αξιόπιστη και να μπορεί να σε καλύψει τη δύσκολη στιγμή χωρίς "ναι μεν, αλλά". Ο πελάτης πρέπει να γνωρίζει απο πριν τι τον περιμένει.

      1