EFUN TIGER: Με νέα Android οθόνη και Full Εξοπλισμό

EFUN TIGER: Με νέα Android οθόνη και Full Εξοπλισμό
6 Φωτογραφίες »

- Android οθόνη με απευθείας πλοήγηση
- Πάνω από 100χλμ/ώρα τελική και ροπή σαν μοτοσυκλέτα
- 300 χιλιόμετρα αυτονομία και εγγύηση 8 ετών
- Έκδοση με ABS, οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου

ESF: Νέες επιλογές για αστική e-μετακίνηση

-Android οθόνη με απευθείας πλοήγηση

Στο άκουσμα της κυκλοφορίας ενός ακόμα ηλεκτρικού σκούτερ αρκετοί αναβάτες μπορεί να είναι σκεπτικοί σε ότι αφορά τον εξοπλισμό που προσφέρουν αυτά τα σκούτερ. Επιπλέον τα ηλεκτροκίνητα καλούνται να καλύψουν υψηλές απαιτήσεις τόσο στο κομμάτι της αυτονομίας όσο και στο κομμάτι των επιδόσεων εντός και εκτός πόλης. Το EFUN TIGER αποτελεί απόδειξη ότι τέτοια σκούτερ μπορούν να κοιτάξουν στα ίσια τα βενζινοκίνητα και να προσφέρουν όλα τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Με GT ανέσεις, το EFUN TIGER δεν έχει να ζηλέψει ανάλογης κατηγορίας ηλεκτροκίνητα ή βενζινοκίνητα σκούτερ. Εξοπλίζεται με μια πλήρως σύγχρονη Android οθόνη η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να έχει πλοήγηση απευθείας από αυτή, καταργώντας την ανάγκη για έξτρα αξεσουάρ διευκολύνοντας αυτούς που θα το επιλέξουν τόσο για καθημερινή χρήση όσο και για επαγγελματική. Συνδέεται εύκολα με το smartphone (iOS ή Android) και παρέχει στον αναβάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται όπως το ταχύμετρο, το επιλεγμένο mode οδήγησης, την στάθμη της μπαταρίας και τον μερικό και ολικό χιλιομετρητή.       
 

- Πάνω από 100χλμ/ώρα τελική και ροπή σαν μοτοσυκλέτα

Το χαμηλό βάρος του EFUN TIGER, μόλις 130 κιλά, το καθιστά ελαφρύτερο από αντίστοιχα βενζινοκίνητα GT 125ρια αυξάνοντας την ευελιξία του στον αστικό ιστό. Ο ηλεκτροκινητήρας του με μέγιστη ισχύ 7000 Watt (9,5ίπποι)  προσφέρει αξιοσημείωτες επιδόσεις, επιτρέποντας του να ξεπεράσει τα 100χλμ/ώρα τελική. Στο δεξί του χέρι ο αναβάτης θα δει ένα διακόπτη από τον οποίο μπορεί να επιλέγει τα τρία mode οδήγησης που περιορίζουν την τελική στα 45, 65 και 100χλμ/ώρα, και κουμπί για λειτουργία όπισθεν. Βάζοντας στην εξίσωση και την ροπή του, το EFUN TIGER ξεφεύγει από τις επιδόσεις της αντίστοιχης κατηγορίας βενζινοκίνητων σκούτερ και αγγίζει αυτή μιας μοτοσυκλέτας. Με ροπή 6,4kgm και εντυπωσιακή ρεπρίζ, εξασφαλίζει ευκολία κίνησης σε όλες τις συνθήκες όπως ανηφόρες με δικάβαλο ή μεταφορά φορτίων.
 
 

-300 χιλιόμετρα αυτονομία και εγγύηση 8 ετών

Φυσικά όταν μιλάμε για ηλεκτρικά η αυτονομία παίζει καίριο ρόλο. Χάρη στη  μπαταρία λιθίου CATL SMART BMS τάσης 72V και χωρητικότητας 117Ah, η αυτονομία του αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σε ήπιες συνθήκες οδήγησης, ενώ ο αναβάτης μπορεί να δει περισσότερα από 180 χιλιόμετρα αυτονομίας οδηγώντας το στη μέγιστη ισχύ, επιτρέποντας του να κινηθεί άνετα και εκτός πόλης. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ξεπερνάει τους 3.000 κύκλους πλήρους φόρτισης σύμφωνα με την εταιρεία και συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 90.000 χιλιομέτρων. Ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη φόρτιση του είναι 4 ώρες με τον ενσωματωμένο  ταχυφορτιστή 25 Α.
 
 

- Έκδοση με ABS, οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου

Το EFUN TIGER αποτελεί ιδανική επιλογή και για όσους θέλουν να ενταχθούν στον κόσμο των δύο τροχών, με ένα σκούτερ υψηλών επιδόσεων, καθώς οδηγείται και με δίπλωμα αυτοκινήτου. Διατίθεται και σε έκδοση με ABS, χαρακτηριστικό που δεν συναντάμε συχνά στα ηλεκτρικά σκούτερ. Όσο αφορά τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, μπορούν να τοποθετηθούν διάφορα αντικείμενα, αν και δεν χωράει κράνος. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αφού το EFUN TIGER έρχεται με μεγάλη κεντρική βαλίτσα, σε ανάλογο χρώμα με το υπόλοιπο σκούτερ. Διαθέτει επίσης αντικλεπτικό σύστημα κλειδαριάς και συναγερμό. Όλα στον στάνταρ εξοπλισμό. Η τιμή του διαμορφώνεται στα 5.945 ευρώ και στα 6.444 ευρώ για την έκδοση με ABS. Μέσω των προγραμμάτων επιδότησης που αγγίζει τα 1.300 ευρώ, η τιμή κατεβαίνει στα 4.645 ευρώ. Ως ηλεκτρικό, απαλλάσσεται και από τέλη κυκλοφορίας, κόστος βενζίνης και σέρβις.