Origine Palio 2.0 - Test

- Μεγάλη ζελατίνα για καλύτερη κάλυψη και προστασία.
- 1.350 γραμμάρια σε Medium μέγεθος
- Εσωτερική φιμέ ζελατίνα για να μη χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου
- Μαζεμένο πλάτος ώστε να χωράει πιο εύκολα στον αποθηκευτικό χώρο ενός scooter

Τιμή:

  • 74,99 ευρώ Μονόχρωμο
  • 79,99 ευρώ Με γραφικά
Η Ιταλική Origine κατασκευάζει κράνη χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχεδιασμό και την αεροδυναμική απόδοση. Φυσικά, έχουμε να κάνουμε με κράνη που εναρμονίζονται με τις αυστηρές προδιαγραφές ECE 22.06 οπότε παρέχουν πιστοποιημένη ασφάλεια. Η γκάμα της καλύπτει κάθε χρήση αφού περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα και jet κράνη τα οποία στη χώρα μας εισάγονται από τη Ν. ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ανταλλακτικών και αξεσουάρ για μοτοσυκλέτα και αναβάτη. Η πρώτη μας επαφή με την Origine έγινε πριν λίγο καιρό με το full face Force και τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να ανοίγει και οι θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε το νέο Palio 2.0.

 

Μεγάλη ζελατίνα για καλύτερη κάλυψη και προστασία.

Το Palio 2.0 είναι ένα jet κράνος με κέλυφος κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ABS, όπως τα περισσότερα κράνη της αγοράς ανεξαρτήτως τιμής και κατηγορίας. Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερη και ξεφεύγει από τα τετριμμένα καθώς είναι στενό και μυτερό στο πάνω μέρος, με λείες και καθαρές γραμμές, ενώ στο πίσω μέρος σχηματίζεται μια ευδιάκριτη αεροτομή. Ένας από τους λόγους που μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα jet κράνος είναι το χαμηλό βάρος και το Palio 2.0 ζυγίζει 1.350 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο φυσιολογικό για τα νέα δεδομένα που έχουν φέρει οι αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας.

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα για να μη χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου

Η διάφανη, αντιχαρακτική ζελατίνα είναι μεγάλων διαστάσεων και κατεβαίνει χαμηλά καλύπτοντας όλο το πρόσωπο. Έτσι συμβάλει στην καλύτερη αεροδυναμική του κράνους και προσφέρει καλύτερη κάλυψη από τον αέρα και υψηλότερη ασφάλεια σε σχέση με τις ζελατίνες που αφήνουν ακάλυπτο το σαγόνι. Στα έξτρα υπάρχει και φιμέ ζελατίνα με την αλλαγή να γίνεται σε δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση εργαλείων. Κάτι τέτοιο βέβαια έχει κυρίως διακοσμητική αξία, αφού το Palio 2.0 εφοδιάζεται με δεύτερη εσωτερική φιμέ ζελατίνα, την οποία χειρίζεσαι από έναν διακριτικό μοχλό στην αριστερή πλευρά. Μάλιστα η εσωτερική ζελατίνα «ασφαλίζει» στην κάτω ή την πάνω θέση, ώστε να παραμένει σταθερή.

 

Μαζεμένο πλάτος ώστε να χωράει πιο εύκολα στον αποθηκευτικό χώρο ενός scooter

Παρά το ιδιαίτερο σχήμα του εξωτερικού κελύφους δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι διαφορετικό όταν το φοράς με το αφρώδες υλικό της εσωτερικής επένδυσης να προσφέρει άνεση και τα αφράτα «μάγουλα» να αγκαλιάζουν σωστά το πρόσωπο. Έχουμε να κάνουμε με μια ποιοτική επένδυση που δεν προσφέρει μόνο άνεση, αλλά ικανοποιεί και στην όψη συνδυάζοντας ύφασμα με δερματίνη σε όλη την εξωτερική πλευρά. Φυσικά, είναι πλήρως αφαιρούμενη και μπορεί να πλυθεί. Το Palio 2.0 διαθέτει αεραγωγό στο πάνω μέρος με τον αέρα να αποβάλλεται από δυο απαγωγούς κρυμμένους στην αεροτομή. Ιδανικά θα θέλαμε η λειτουργία του αεραγωγού να είναι λίγο πιο στιβαρή, καθώς ανοιγοκλείνει χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που παρατηρήσαμε είναι πως εξαιτίας του μικρού του πλάτους, είναι πιο εύκολο να χωρέσει στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα ενός scooter, στοιχείο που εκτοξεύει την πρακτικότητα. Το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρική καστάνια με τα λουράκια να καλύπτονται από ύφασμα, ενώ υπάρχει και ένα μεταλλικό δακτυλίδι για την ασφάλιση του κράνους πάνω στο scooter ή τη μοτοσυκλέτα.        

Συνέχεια του άρθρου >>>
Μάθετε περισσότερα >>>
Ν. ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ Α.Ε.
Νεοφ. Μεταξά 33, 10439, Αθήνα