Test LS2 Advant X Carbon: Χαμηλό βάρος και κορυφαία αεροδυναμική

Τα ανοιγόμενα κράνη συνδυάζουν την πρακτικότητα ενός jet με την ολοκληρωμένη προστασία ενός full face έχοντας όμως ως μειονέκτημα το αυξημένο βάρος. Το LS2 Advant X Carbon φέρνει νέα δεδομένα και θα σε κάνει να αναθεωρήσεις.

Τιμή: 469 ευρώ

Η LS2 έγραψε ιστορία με το Valiant που έγινε best seller χάρη στον καινοτόμο μηχανισμό ανοίγματος που επέτρεπε στο σαγόνι να κινηθεί κατά 180 μοίρες φτάνοντας στο πίσω μέρος του κράνους για βελτιωμένη αεροδυναμική και καλύτερη κατανομή του βάρους. Η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να εξελίσσει το συγκεκριμένο σύστημα και νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχαμε δοκιμάσει το Advant, ενώ τώρα ήρθε η σειρά του Advant X Carbon, το οποίο μόλις έκανε την εμφάνισή του στην αγορά. Φυσικά, το προμηθευτήκαμε από την Α. Κιούπης και ΣΙΑ Ο.Ε., που εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τα προϊόντα της LS2.

Κέλυφος και σαγόνι 100% κατασκευασμένα από ανθρακονήματα

Τα high – end κράνη της LS2 έρχονται σε ιδιαίτερη συσκευασία και το Advant X Carbon δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς έρχεται σε ένα όμορφο και υψηλής ποιότητας σακίδιο, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα πρακτικό όταν χρειάστηκε να μεταφέρουμε το κράνος με ασφάλεια. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό βέβαια είναι το υλικό κατασκευής του, καθώς τόσο το εξωτερικό κέλυφος όσο και το σαγόνι είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα με τη ζυγαριά να σταματά στα 1.560 γραμμάρια σε Small μέγεθος, νούμερο εντυπωσιακό για τα δεδομένα των flip – up κρανών, τα οποία εύκολα ξεπερνούν τα 1.750. Παράγεται σε δυο κελύφη, που δίνουν 7 συνολικά νούμερα από XS έως 3XL, με τον σχεδιασμό να είναι πιο σπορ και επιθετικός σε σχέση με το «απλό» Advant χάρη στις πιο έντονες γωνίες και τους διαφορετικούς αεραγωγούς. Το EPS πέντε διαφορετικών πυκνοτήτων φροντίζει για την ασφάλεια του αναβάτη και την σωστή εφαρμογή. 4 χρωματικές επιλογές είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες για τον υποψήφιο αγοραστή.


 

Κορυφαία αεροδυναμική απόδοση ακόμα και ανοιχτό

Στα περισσότερα flip – up κράνη το σαγόνι ανοίγει κατά 90 μοίρες, μένει δηλαδή όρθιο επηρεάζοντας αρνητικά την αεροδυναμική «τραβώντας» το κεφάλι του αναβάτη προς τα πίσω όσο αυξάνεται η ταχύτητα, αναγκάζοντάς τον να το κλείσει. Ο πρωτοποριακός μηχανισμός της LS2 όμως επιτρέπει στο σαγόνι να κινηθεί κατά 180 μοίρες συμβάλλοντας στην βελτιωμένη αεροδυναμική και την σωστή κατανομή βάρους. Έτσι δεν ασκείται πίεση στον αυχένα του αναβάτη, ενώ η αντιχαρακτική ζελατίνα που κινείται ανεξάρτητα από το σαγόνι, σου επιτρέπει να απολαμβάνεις τη δροσιά ενός jet κράνους ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Όλα αυτά δίνουν τουριστικές δυνατότητες στο Advant X Carbon στοιχείο που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ανοιγόμενα κράνη που λόγω αυξημένου βάρους κουράζουν στην πολύωρη χρήση. Παρατηρήσαμε ότι με το σαγόνι ανοιγμένο στις 180 μοίρες, η τσιμούχα του ακουμπά στο κέλυφος και τσαλακώνεται. Αυτό μπορεί σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει μια μόνιμη παραμόρφωση μειώνοντας την αποτελεσματικότητά της και είναι ένα σημείο που ίσως πρέπει να επανασχεδιαστεί από την LS2. Η διάφανη ζελατίνα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς εργαλεία και να αντικατασταθεί με τη φιμέ που περιλαμβάνεται στη συσκευασία ή με κάποια άλλου χρώματος από τις 6 συνολικά που υπάρχουν διαθέσιμες. Να θυμίσουμε ότι το σαγόνι ανοίγει εύκολα με το ένα χέρι από κουμπί που υπάρχει στο κάτω μέρος, με το Advant X Carbon να διαθέτει διπλή πιστοποίηση P/J για εγγυημένη αποτελεσματικότητα είτε ανοιχτό, είτε κλειστό.

Υψηλής ποιότητας επένδυση και εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Το ενσωματωμένο επιρίνιο στέλνει τα χνώτα προς τα κάτω μειώνοντας τις πιθανότητες θαμπώματος σε περίπτωση που δεν έχεις τοποθετήσει την αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock 120 MaxVision που παρέχεται. Ένα χαρακτηριστικό που εκτιμήσαμε ιδιαίτερα είναι η εσωτερική φιμέ ζελατίνα, καθώς κατεβαίνει χαμηλά και καταργεί την ανάγκη χρήσης γυαλιών ηλίου. Η X-Static Silver εσωτερική επένδυση προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ πραγματικά «τυλίγει» όλα το κεφάλι με τα «μάγουλα» να κατεβαίνουν χαμηλά. Είναι πλήρως αφαιρούμενη και πλενόμενη διαθέτοντας αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας και δυνατότητα γρήγορης αφαίρεσης σε περίπτωση ατυχήματος. Φρέσκος αέρας εισέρχεται από ρυθμιζόμενους αεραγωγούς στο σαγόνι και το πάνω μέρος και αφού περάσει από τα κανάλια του EPS αποβάλλεται από εξαγωγές στο πίσω μέρος. Το κούμπωμά του γίνεται με μικρομετρική πόρπη και όλο το ενισχυμένο λουράκι καλύπτεται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση, ενώ το μαγνητικό Smart Pull-Tab κάνει πιο εύκολο το άνοιγμα. 


 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα