Test LS2 Vector II Carbon: Το μοναδικό carbon στην Ελλάδα με 6 κελύφη

Κατασκευασμένο από carbon σε 6 διαφορετικά εξωτερικά κελύφη με δεύτερη φιμέ ζελατίνα, Pinlock, βαλιτσάκι και τιμή από τις καλύτερες της κατηγορίας, το LS2 Vector II Carbon είναι μια επιλογή που δύσκολα θα προσπεράσεις.

Δοκιμάζουμε το full face κράνος LS2 Vector II Carbon

Το LS2 Vector II, το πρώτο full face κράνος με 6 διαφορετικά μεγέθη στο εξωτερικό κέλυφος που ήρθε στην Ελλάδα, μας συντρόφευσε για περισσότερους 4 μήνες και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, την προηγμένη τεχνολογία και τις πρωτοποριακές λύσεις. Με την άφιξη της Carbon έκδοσης του Vector II ήρθε η ώρα της αναβάθμιση και αυτό έγινε εφικτό χάρη στην Α. Κιούπης και Σια ΟΕ, η οποία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τα προϊόντα της LS2.


 

6 διαφορετικά εξωτερικά κελύφη κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το LS2 Vector II ανήκει στα sport touring κράνη και η έκδοση Carbon τοποθετείται ακόμα πιο βαθιά μέσα στην κατηγορία, καθώς το μειωμένο βάρος είναι πολύτιμος σύμμαχος όχι μόνο στις μεγάλες αποστάσεις, αλλά σε κάθε διαδρομή ή εξόρμηση. Το εξωτερικό κέλυφος εξακολουθεί να παράγεται σε έξι διαφορετικά μεγέθη με μακρύ οβάλ, αλλά είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Να θυμίσουμε ότι ελάχιστες εταιρείες επενδύουν στο να έχουν περισσότερα από 2 ή 3 μεγέθη εξωτερικού κέλυφους, καθώς ανεβαίνει σημαντικά το κόστος εξέλιξης και κατασκευής. Όμως αυτό έχει εντυπωσιακά οφέλη στις συνολικές διαστάσεις ενός κράνους και στην άνεση που προσφέρει, καθώς ο κατασκευαστής δεν χρειάζεται να «γεμίζει» ένα μεγάλο κέλυφος προκειμένου να δημιουργήσει μικρά νούμερα, θυσιάζοντας την σωστή εφαρμογή, την άνεση και καταλήγοντας σε ένα κράνος μεγάλων διαστάσεων χωρίς λόγο. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα ανθρακονήματα, το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ κράνος με τη ζυγαριά να σταματά στα 1.450 γραμμάρια σε Large μέγεθος. Το Vector II Carbon, είναι διαθέσιμο σε 8 μεγέθη, από 2XS έως 4XL και σε 6 χρωματικές επιλογές μονόχρωμο ή με γραφικά με μόλις 20 ευρώ διαφορά στην τιμή. Πλέον έχουν περάσει αρκετά κράνη της LS2 από τα χέρια μας και όλα μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής που γίνεται άμεσα αντιληπτή από το φινίρισμα και τη συναρμογή των επιμέρους εξαρτημάτων και την αντοχή της βαφής στο πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα, παρατηρούμε συνεχή βελτίωση στον τομέα της ποιότητας, που σημαίνει ότι η LS2 επενδύει συνεχώς σε αυτό το κομμάτι.

Αντιθαμβωτική μεμβράνη και δεύτερη φιμέ ζελατίνα

Μπορεί το υλικό κατασκευής να είναι διαφορετικό, αλλά η σπορ και αεροδυναμική σχεδίαση του εξωτερικού κελύφους είναι ίδια με το «απλό» Vector II, οπότε έχουμε και στο Carbon διπλό εμπρός αεραγωγό που εξυπηρετεί δυο σκοπούς. Το κάτω τμήμα του στέλνει φρέσκο αέρα στο εσωτερικό του κράνους, ενώ το άνω τμήμα στέλνει τον αέρα στην εσωτερική πλευρά της ζελατίνας μειώνοντας το θάμπωμα. Ακόμα δυο ρυθμιζόμενους αεραγωγούς έχουμε στο πάνω μέρος, οι οποίοι είναι χαμηλού προφίλ και όμορφα ενσωματωμένοι στο κέλυφος. Ίδιος είναι και ο μηχανισμός της ζελατίνας με το εντυπωσιακό σύστημα πλανητικών γραναζιών που επιτρέπει την αφαίρεσή της χωρίς εργαλεία. Εκτός από τη διάφανη ζελατίνα, η συσκευασία περιλαμβάνει μια δεύτερη φιμέ και αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock Max Vision 100. Περιμετρικά υπάρχει λάστιχο στεγανοποίησης και στο κάτω μέρος της ασφαλίζει με μηχανισμό που αποτρέπει το τυχαίο άνοιγμα. Εσωτερικά υπάρχει φιμέ ζελατινάκι για τον ήλιο, το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς κατεβαίνει χαμηλά μέχρι το επιρρίνιο.

Πρωτοποριακή επένδυση και πρακτικό λουράκι

Η υποαλλεργική, διαπνέουσα επένδυση προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και δεν μας προβλημάτισε ούτε στην πολύωρη οδήγηση, ενώ είναι διαπνέουσα, αποτρέπει την εφίδρωση και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς. Τα μαξιλαράκια της αφαιρούνται εύκολα, καθώς είναι κουμπωτά και μπορούν να πλυθούν, ενώ υπάρχει και σύστημα ταχείας αφαίρεσης σε περίπτωση ατυχήματος. Η διαμόρφωση της επένδυσης στο σημείο του σαγονιού επιτρέπει στο αφρώδες υλικό να κατεβαίνει χαμηλά και να αγκαλιάζει όλο το πρόσωπό σου.
Οι προδιαγραφές ECE 22.06 θέλουν τα κράνη να αφήνουν τον ήχο να περνάει στο εσωτερικό, ώστε να ακούει ο αναβάτης όσα συμβαίνουν γύρω του, οπότε είναι δύσκολο να δούμε «ήσυχο» κράνος με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Οι τεχνικοί πάντως της LS2 έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και το Vector ΙΙ Carbon τα πηγαίνει πολύ καλά σε αυτό τον τομέα. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμα επιρρίνιο που οδηγεί τα χνώτα κάτω και έξω από το κράνος αποτρέποντας το θάμπωμα, ενώ υπάρχει και υποσιάγωνο τύπου «κουρτίνα» για βελτιωμένη αεροδυναμική και προστασία από τον κρύο αέρα. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι το συγκεκριμένο κράνος έρχεται σε ένα πολύ πρακτικό υφασμάτινο βαλιτσάκι, όπως συνηθίζει να κάνει η LS2 με τα carbon κράνη της.   


 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα