Test STR Bullet: Αεροδυναμικό design και μοντέρνα εμφάνιση

Με full face αεροδυναμική σχεδίαση και μοντέρνα εμφάνιση, κατασκευασμένο από Polycarbonate υλικό με άνετη επένδυση και τιμή 80 ευρώ, το STR Bullet διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για ένα ολοκληρωμένο «Value for Money» πακέτο.

Δοκιμάζουμε το full face κράνος STR Bullet

Ουκ ολίγες φορές έχουμε δοκιμάσει προϊόντα από την πληρέστατη γκάμα της STR, η οποία απαρτίζεται από κράνη, μπουφάν και γάντια, μέχρι αδιάβροχα, χούφτες και βαλίτσες. Μετά από τόσο καιρό στην ελληνική αγορά και χάρη στη βοήθεια της Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ, του αποκλειστικού αντιπροσώπου στη χώρα μας, έχει γίνει γνωστή για τις «Value for Money» λύσεις σε εξοπλισμό αναβάτη και μοτοσικλέτας, προτείνοντας λύσεις που θα καλύψουν κάθε ανάγκη αλλά και τσέπη. Έτσι λοιπόν και το κράνος STR Bullet, είναι μία από τις προσιτές επιλογές στην κατηγορία των full face κρανών που συνδυάζει την αεροδυναμική σχεδίαση με τη μοντέρνα εμφάνιση.  

Αεροδυναμικό κέλυφος Polycarbonate με προστατευτικό βερνίκι

Το STR Bullet ανήκει στα full face κράνη κι όπως έχουμε συνηθίσει σε αυτή την κατηγορία, διαθέτει μία αρκετά αεροδυναμική σχεδίαση, με έντονες γραμμές – «νευρώσεις» να διατρέχουν το κέλυφός του, ενώ στο πίσω μέρος καταλήγει σε μία μικρή πλαστική αεροτομή για τη μείωση των στροβιλισμών. Η ποιότητα της βαφής βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο με τα ματ γραφικά (σε μπλε, κίτρινο, κόκκινο και λευκό) να δίνουν μία μοντέρνα πινελιά στην εμφάνισή του. Επιπλέον, η STR έχει σκεφτεί να εφοδιάσει όλα της τα κράνη με μία ειδική επίστρωση –  προστατευτικό βερνίκι από τις UV ακτινοβολίες, διατηρώντας τα χρώματα έντονα και ζωηρά για αρκετό χρόνο, χρήσιμο αν αναλογιστεί κανείς την ηλιόλουστη χώρα που ζούμε.

Για την κατασκευή του κελύφους έχει χρησιμοποιηθεί Polycarbonate, ένα υλικό που ισορροπεί μεταξύ χαμηλής τιμής και ποιότητας, βάρους και προστασίας, καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλώντας όμως για βάρος, να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως στη δική μας ζυγαριά ακριβείας το Bullet της STR έδειξε 1560 gr, νούμερο αρκετά ανταγωνιστικό σε σύγκριση με άλλα κράνη της ίδιας κατηγορίας και τιμής.

Επένδυση με πλούσιο και μαλακό αφρώδες υλικό

Φορώντας το STR Bullet διαπιστώνεις πως θα παραμένει άνετο ακόμα και στην πολύωρη οδήγηση χάρη στα «μαξιλαράκια» με το πλούσιο αφρώδες υλικό, ενώ η αντιβακτηριακή του επένδυση είναι προσθαφαιρούμενη και πλενόμενη, ώστε να μπορείς να τη διατηρείς πάντα φρέσκια. Μικροατέλειες στις ραφές αλλά και σε άλλα σημεία υπάρχουν, όμως είναι αμελητέες αν τις βάλεις μπροστά στη χαμηλή τιμή του. Στα θετικά του σημεία, εμείς προσθέτουμε το μικρό υφασμάτινο υποσιάγωνο και το επιρρίνιο από μαλακό υλικό,  που είναι μόνιμα τοποθετημένα και προσφέρουν μία επιπλέον αεροδυναμική προστασία. Στη μπροστινή όψη του Bullet, συναντάμε μία μεγάλη διάφανη ζελατίνα (στον έξτρα εξοπλισμό θα βρείτε και φιμέ) η οποία έχει αντιχαρακτική προστασία απέναντι στις διάφορες μικρογρατζουνιές και μικροεκδορές, προσφέροντας καλή ορατότητα καθώς μπορεί να αφαιρεθεί πανεύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του πλαϊνού μηχανισμού.

Ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί και αγωνιστικό κούμπωμα D-Ring

Σε ότι αφορά την οδήγηση με το STR Bullet, πρέπει να αναφέρουμε πως τα επίπεδα θορύβου με τη ζελατίνα στην κλειστή της θέση βρίσκονται στα ικανοποιητικά πλαίσια της αστικής μετακίνησης, αφήνοντας εκτός τον κρύο αέρα. Από την άλλη όμως όταν  οι θερμοκρασίες αρχίσουν να σκαρφαλώνουν, το σύστημα εξαερισμού του Bullet μπορεί να σε ανακουφίσει έχοντας ένα ρυθμιζόμενο αεραγωγό στο πιγούνι και δύο στη μετωπική περιοχή, που σε συνδυασμό με τις ανοιχτές οπές στο πίσω μέρος δημιουργούν ένα δροσερό κανάλι φρέσκου αέρα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε είναι το κούμπωμα αγωνιστικού τύπου D-Ring, εξασφαλίζοντας πως το κράνος θα μείνει στη θέση του προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια αλλά και εμπιστοσύνη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59, 54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ρωτήστε περισσότερα