UFO Sheratan - Test

- Μόλις 1.140 γραμμάρια σε Small μέγεθος
- Σύστημα εξαερισμού με ρυθμιζόμενους αεραγωγούς και εσωτερικά κανάλια
- Αναμονή για σύστημα ενδοεπικοινωνίας

Στους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης, το όνομα της UFO Plast θα είναι γνωστό καθώς από το 1977 η Ιταλική εταιρεία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον μαγικό κόσμο του off-road. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, κέρδισε σταδιακά την εκτίμηση τόσο του απαιτητικού ερασιτέχνη, όσο και του επαγγελματία αναβάτη. Η γκάμα της περιλαμβάνει χούφτες και διάφορα πλαστικά εξαρτήματα για όλες της motocross και enduro μοτοσυκλέτες της αγοράς καθώς και προστατευτικό εξοπλισμό αναβάτη, ενώ έχει επεκταθεί και στο κομμάτι του ποδήλατου βουνού. Στη χώρα μας αντιπροσωπεύεται από τη Motoway, η οποία μας παραχώρησε ένα UFO Sheratan για τις ανάγκες της δοκιμής.
 

Μόλις 1.140 γραμμάρια σε Small μέγεθος

Το Sheratan είναι ένα jet κράνος με κέλυφος κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής θερμοπλαστικό και εμπνευσμένο από τα motocross κράνη, στα οποία άλλωστε εξειδικεύεται η UFO. Αυτό φαίνεται από τις συγκρατημένα σπορ γραμμές του και το μεσαίου μεγέθους γείσο, που ρυθμίζεται σε δυο θέσεις, ενώ η μικρή φιμέ ζελατίνα συμπληρώνει ιδανικά το σύνολο. Ταιριάζει ιδανικά με adventure scooter και μοτοσυκλέτες για όσους θέλουν να συνδυάσουν την off-road αισθητική με την πρακτικότητα και το χαμηλό βάρος ενός jet κράνους στις αστικές τους μετακινήσεις. Η UFO χρησιμοποιεί προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής καθώς μόνο έτσι διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα κατασκευής. Το Sheratan δεν αποτελεί εξαίρεση και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την ποιότητα της βαφής και το φινίρισμα των επιμέρους εξαρτημάτων και της επένδυσης. Η ζυγαριά μας έδειξε μόλις 1.140 γραμμάρια σε Small μέγεθος, νούμερο χαμηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας και των ECE 22.06 προδιαγραφών που πληροί.


 

Σύστημα εξαερισμού με ρυθμιζόμενους αεραγωγούς και εσωτερικά κανάλια

Πάνω από τα 85 – 90 χλμ. ώρα το γείσο αρχίζει να φέρνει αντίσταση στον αέρα, ενώ και η απουσία ζελατίνας που να καλύπτει όλο το πρόσωπο δεν βοηθάει στην αεροδυναμική απόδοση του Sheratan. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προορίζεται για χρήση εντός πόλης και σε αυτές τις συνθήκες σπάνια μπορούμε να κινηθούμε με αυτές τις ταχύτητες και όταν το κάνουμε θα είναι για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Το χαμηλό του βάρος αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος και δεν σε κουράζει όσο χιλιόμετρα κι αν κάνεις μέσα στη μέρα, ενώ τις ημέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει, οι μετακινήσεις σου γίνονται πιο εύκολες χάρη στο σύστημα εξαερισμού με τους ρυθμιζόμενους άνω αεραγωγούς και τα εσωτερικά κανάλια.
 

Αναμονή για σύστημα ενδοεπικοινωνίας

Η εσωτερική επένδυση δεν είναι μόνο εντυπωσιακή στην όψη, αλλά προσφέρει την απαραίτητη άνεση χάρη στο σωστής ποσότητας και πυκνότητας αφρώδες που αφήνει ωραία αίσθηση και έχει πολύ καλή εφαρμογή. Φυσικά, είναι πλήρως αφαιρούμενη και μπορεί να πλυθεί ή να αντικατασταθεί. Το Sheratan έχει αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας, στοιχείο που δεν συναντάμε συχνά σε jet κράνη, καθώς και υποδοχές για στήριξη γυαλιών. Το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρικό κούμπωμα για μεγαλύτερη πρακτικότητα με το λουράκι να καλύπτεται εξολοκλήρου από ύφασμα.      
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Μάθετε περισσότερα >>>
MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59, 54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ