Yohe 852 SV – Test

- Βάρος 1.130 γραμμάρια σε Small μέγεθος
- Εσωτερική φιμέ ζελατίνα
- Πλήρως αφαιρούμενη επένδυση με σωστή εφαρμογή

Τιμή: 69,90 ευρώ

Η Yohe δεν είναι χθεσινή στον τομέα των κρανών καθώς εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζει κράνη για λογαριασμό άλλων εταιρειών, οι οποίες στη συνέχεια τα προωθούν στην αγορά με δικά τους λογότυπα, χωρίς καμιά απολύτως αλλαγή και συχνά υψηλότερη τιμή. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το νέο 852 SV που παραλάβαμε από τη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τα κράνη της Yohe.
 

Βάρος 1.130 γραμμάρια σε Small μέγεθος

Το 852 SV ανήκει στην κατηγορία των open face ¾ δηλαδή είναι ένα jet κράνος με μεγάλη ζελατίνα που καλύπτει όλο το πρόσωπο. Έτσι προσφέρει σημαντικά καλύτερη προστασία και έχει βελτιωμένη αεροδυναμική σε σχέση με ένα jet κράνος με μικρή ζελατίνα που καλύπτει μόνο τα μάτια. Το εξωτερικό κέλυφος είναι κατασκευασμένο από πρωτογενή ABS με ειδικά πρόσθετα ελεγχόμενης σκληρότητας, ενώ για τη μέγιστη απορρόφηση των δυνάμεων της κρούσης φροντίζει το EPS 5 διαφορετικών πυκνοτήτων. Η σχεδίαση του είναι μοντέρνα με καθαρές γραμμές και απαλές γωνίες στοιχεία που θα εκτιμήσουν πολλοί αναβάτες. Το χαμηλό βάρος είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος θα επιλέξει ένα jet κράνος και με βάρος μόλις 1.130 γραμμάρια σε Small μέγεθος, το 852 SV είναι από τις πιο ελαφριές προτάσεις της κατηγορίας. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα πολύ ξεκούραστο κράνος που δεν επιβαρύνει τον αυχένα όσες ώρες κι αν το φοράς, οπότε αποτελεί πολύ δυνατή πρόταση για τους επαγγελματίες του χώρου της διανομής και των μεταφορών.   

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με ένα jet κράνος για αστική χρήση, όμως χάρη στην μεγάλη διάφανη ζελατίνα πάχους 2,2mm έχει αεροδυναμική που πλησιάζει πολύ τα full face κράνη, δεν δημιουργεί πρόβλημα στις υψηλές ταχύτητες και προσφέρεται για περιαστικές διαδρομές ή κοντινά ταξίδια, όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν. Αυτό βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί με τη βοήθεια προσομοιωτή αεροδυναμικής σήραγγας. Φυσικά, προσφέρει ευρύ οπτικό πεδίο προς όλες τις κατευθύνσεις και διαθέτει τσιμούχα στεγανοποίησης στο πάνω μέρος. Ο μηχανισμός μετατοπίζει τη ζελατίνα σε δυο άξονες για βέλτιστη στεγανοποίηση και επιτρέπει τη γρήγορη αφαίρεση προκειμένου να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί με την έξτρα φιμέ που υπάρχει διαθέσιμη ως έξτρα. Το 852 SV όμως δεν μένει εκεί καθώς διαθέτει και εσωτερική φιμέ ζελατίνα με στιβαρό, αντικραδασμικό μηχανισμό, που καταργεί την ανάγκη χρήσης γυαλιών ηλίου προσφέροντας έξτρα πόντους στην πρακτικότητα.      
 

Πλήρως αφαιρούμενη επένδυση με σωστή εφαρμογή

Θα θέλαμε λίγο περισσότερο αφρώδες υλικό στην πλήρως αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση, αλλά αυτό είναι κάτι που μας απασχόλησε μόνο στο «οπτικό» κομμάτι, καθώς στην πράξη προσφέρει την απαραίτητη άνεση ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διαδρομής. Σε αυτό συμβάλει και το Ευρωπαϊκό οβάλ που αγκαλιάζει σωστά όλο το πρόσωπο και προσφέρει πολύ καλή εφαρμογή και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Πολύ σημαντική είναι η ύπαρξη συστήματος εξαερισμού, στοιχείο που απουσιάζει από πολλά jet κράνη. Ο αέρας εισέρχεται από ρυθμιζόμενο αεραγωγό στο πάνω μέρος και αποβάλλεται από τέσσερις οπές. Για το ασφαλές κλείσιμο φροντίζει το μικρομετρικό κούμπωμα ταχείας απασφάλισης με το λουράκι να καλύπτεται πλήρως από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση. 
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Μάθετε περισσότερα >>>
ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα