Με σωστή προετοιμασία, θα αποφύγεις τα απρόοπτα.

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για ταξίδι

Διαβάστηκε από 3393 αναγνώστες

Δες τώρα ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψεις πριν ξεκινήσεις για ταξίδι.

Αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιο μεγάλο ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα σου, ο προσεκτικός σχεδιασμός και η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητα. Αυτά είναι τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις, ώστε να είσαι ασφαλής και οργανωμένος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

1. Εξοπλισμός
Κανένα σημείο του σώματος δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο οπότε μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μπότες και φυσικά κράνος πρέπει να είναι αναπόσπαστα κομμάτια του εξοπλισμού σου. Όχι μόνο σε προστατεύουν σε περίπτωση πτώσης, αλλά σε βοηθούν στο να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Έχε κατά νου ότι ο καιρός και η θερμοκρασία μπορεί να διαφέρουν από το σημείο εκκίνησης μέχρι τον προορισμό, οπότε δεν αποκλείεται να χρειαστείς διαφορετικό ρουχισμό. Επίσης, αν στο κράνος σου έχει φιμέ ζελατίνα, ίσως θα ήταν καλύτερα να την αλλάξεις με μια διάφανη που δεν περιορίζει την ορατότητα μόλις πέσει ο ήλιος.

2. Ανταλλακτικά
Κάνοντας κάποιο μακρινό ταξίδι μπορεί να βρεθείς σε απομονωμένα μέρη και η εύρεση ανταλλακτικών να είναι αδύνατη. Επίσης, δεν αποκλείεται να μη μπορείς καν να επικοινωνήσεις και να ζητήσεις βοήθεια. Πριν ξεκινήσεις είναι καλό να προμηθευτείς κάποια βασικά εργαλεία και ανταλλακτικά που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και θα σου επιτρέψουν να συνεχίσεις τον δρόμο σου. Το τι ανταλλακτικά θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, αφού μόνο εσύ γνωρίζεις τα σημεία που «πονάει» η μοτοσυκλέτα σου. Εμείς θα προτείναμε κιτ επισκευής ελαστικού, φίλτρο αέρα, λάδι κινητήρα, μπουζί και λάμπα για τον προβολέα.

3. Σχεδιασμός διαδρομής
Αν το ταξίδι σου διαρκέσει αρκετές ημέρες και κάθε μέρα απαιτεί πολλές ώρες οδήγησης, θα πρέπει να βρεις την καλύτερη δυνατή διαδρομή, να επιλέξεις τα σημεία που θα σταματάς για ξεκούραση και γενικά να κάνεις ένα χρονοδιάγραμμα και να προσπαθήσεις να το ακολουθείς πιστά. Ιδανικά θα πρέπει να κάνεις διάλλειμα 10 με 15 λεπτά κάθε 150 χιλιόμετρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεπιαστείς και να έχεις καθαρό μυαλό.

4. «Ανεφοδιαμός» αναβάτη
Δεν χρειάζεται μόνο η μοτοσυκλέτα καύσιμα για να συνεχίσει να κινείται, χρειάζεσαι κι εσύ. Μην παραλήψεις να πίνεις αρκετό νερό, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να μείνεις ενυδατωμένος και με καθαρό μυαλό. Επίσης, έχε μαζί σου κάποιο ελαφρύ και υγιεινό σνακ, όπως μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κριτσίνια ή παστέλι. Θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Διάλεξε κάτι που να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες που πιθανών να αντιμετωπίσεις και δώσε προσοχή στην αποθήκευση του νερού και του φαγητού. 
    
5. Συντήρηση
Πριν ξεκινήσεις θα ήταν καλό να σιγουρευτείς ότι η μοτοσυκλέτα σου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα μεγάλο ταξίδι. Αν η ώρα του service πλησιάζει, μην το αναβάλεις και προγραμμάτισέ το πριν φύγεις. Ακόμα όμως κι αν αυτό έχει γίνει πρόσφατα, ένας μηχανικός θα πρέπει να ελέγξει τη μοτοσυκλέτα και να διασφαλίσει ότι όλα δουλεύουν ρολόι και η στάθμη των υγρών είναι σε επιτρεπτά επίπεδα. Τέλος, τσέκαρε την κατάσταση των ελαστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός