Δώσε τέλος στο θάμπωμα της ζελατίνας

Διαβάστηκε από 44638 αναγνώστες

Όταν θαμπώνει η ζελατίνα του κράνους, η ορατότητα περιορίζεται και τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Δες τώρα ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγεις το ενοχλητικό θάμπωμα.

Το θάμπωμα της ζελατίνας είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή. Ξεκινά από ένα μικρό σημείο και στη συνέχεια εξαπλώνεται μειώνοντας σημαντικά την ορατότητα και κάνοντας την οδήγηση της μοτοσυκλέτας πιο επικίνδυνη. Είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο με θολωμένο παρμπρίζ, μόνο που στην περίπτωση του αυτοκινήτου μπορείς να το καθαρίσεις με το χέρι ή να αφήσεις το σύστημα κλιματισμού να κάνει τη δουλειά. Στην περίπτωση του κράνους όμως, θα πρέπει να ανοίξεις τη ζελατίνα και να έρθεις αντιμέτωπος με τον παγωμένο αέρα και τα δακρυσμένα μάτια. Ευτυχώς όμως πολλά κράνη διαθέτουν ή μπορούν να εξοπλιστούν με αντιθαμβωτική Pinlock μεμβράνη στο εσωτερικό της ζελατίνας.



Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία και δρα ουσιαστικά σαν σφουγγάρι. Η μια πλευρά της μεμβράνης έχει μια γραμμή από σιλικόνη στο περίγραμμά της η οποία λειτουργεί όπως ακριβώς τα διπλά τζάμια μιας μπαλκονόπορτας. Μεταξύ της ζελατίνας του κράνους και της αντιθαμβωτικής μεμβράνης παγιδεύεται αέρας που λειτουργεί ως μονωτικό υλικό από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του κράνους. Η ικανότητα να απορροφά την υγρασία και το φαινόμενο του «διπλού τζαμιού» καθιστούν τις Pinlock μεμβράνες την πιο αποτελεσματική, ανθεκτική και προσιτή λύση κατά του θαμπώματος της ζελατίνας που υπάρχει στην αγορά.
Οι συγκεκριμένες μεμβράνες μπορούν να τοποθετηθούν στα περισσότερα κράνη της αγοράς αφού ταιριάζουν σε συστήματα Push Pin, Three Component Pin και Tear Off Pin τα οποία συναντούμε συνήθως. Αυτά επιτρέπουν στον αναβάτη να τοποθετεί και να αφαιρεί εύκολα την αντιθαμβωτική μεμβράνη και να τη ρυθμίζει για τέλεια εφαρμογή στη ζελατίνα. Κατασκευάζονται ώστε να ταιριάζουν αποκλειστικά σε συγκεκριμένο μοντέλο, που σημαίνει ότι μια μεμβράνη για παράδειγμα που ταιριάζει σε κράνος της AGV δεν θα κάνει σε ένα Shoei.  

      
Υπάρχουν 3 διαθέσιμες επιλογές ως προς το επίπεδο αποτελεσματικότητας:
  • Pinlock 30 – Πρόκειται για την entry level της σειράς η οποία προσφέρει αποτελεσματική αντιθαμβωτική προστασία και μπορεί να τοποθετηθεί στα περισσότερα κράνη της αγοράς.
  • Pinlock 70 – Είναι ακόμα πιο αποτελεσματική απέναντι στο θάμπωμα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ καλύπτει και μεγαλύτερη επιφάνεια της ζελατίνας.
  • Pinlock 120 – Η κορυφαία λύση απέναντι στο θάμπωμα που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες αναβάτες των MotoGP, WSBK, Isle Of Man κ.α. και προορίζεται για τα κορυφαία κράνη της αγοράς.
 
Οι μεμβράνες Pinlock, είναι διαθέσιμες σε διάφορες αποχρώσεις, όπως ελαφρύ ή έντονο μαύρο και κίτρινο προκειμένου να ταιριάζουν σε αντίστοιχου χρώματος ζελατίνες.  

Tags: ΚΡΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός