Ο Rossi παρουσιάζει το νέο κράνος στο Mugello.

Συλλεκτικό κράνος με «υπογραφή» Rossi

Διαβάστηκε από 5612 αναγνώστες

Ο Valentino Rossi παρουσίασε στα πλαίσια του MotoGP στο Mugello το νέο κράνος περιορισμένης παραγωγής της AGV.

Η ναυαρχίδα στη γκάμα της AGV, το Pista GP R, απέκτησε μια νέα έκδοση η οποία θα παραχθεί σε μόλις 2.500 αντίτυπα. Ο Rossi και ο σχεδιαστής Aldo Drudi ήθελαν να συνδυάσουν το χαρακτηριστικό μοτίβο SoleLuna (με τον ήλιο και το φεγγάρι) που χρησιμοποιεί ο Rossi, με τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας. Αντλώντας έμπνευση από τα κλασικά σχέδια της δεκαετίας του `70, το Pista GP R Tricolore χαρακτηρίζεται από τα γραμμικά σχέδια και τον «καθαρό» σχεδιασμό.



Η Ιταλική σημαία επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στα Pista GP R. Κοιτώντας το κράνος από μπροστά, η αριστερή πλευρά είναι πράσινη και η δεξιά κόκκινη με τον ήλιο και το φεγγάρι να είναι λευκά. H τιμή του θα είναι κοντά στα 1.500 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.



Το Pista GP R αποτελεί την εξέλιξη του Pista GP και χρησιμοποιείται στα MotoGP, αφού προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Είναι όλο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και χάρη στην πατενταρισμένη ζελατίνα τελευταίας τεχνολογίας, προσφέρει εξαιρετική ορατότητα 190 μοιρών. Είναι σχεδιασμένο σε αεροδυναμική σήραγγα και διαθέτει την χαρακτηριστική αεροτομή «Biplano» που εξασφαλίζει μέγιστη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.



Διαθέτει πατενταρισμένο σύστημα εξαερισμού στο εσωτερικό του, ενώ είναι το πρώτο κράνος που προσφέρει σύστημα ενυδάτωσης του αναβάτη μέσα από μια σειρά αγωγών και βαλβίδων στο πηγούνι. Θα έχει ακριβώς τα ίδια γραφικά με το κράνος που φόραγε ο Valentino Rossi, χωρίς τα λογότυπα κάποιων χορηγών και εξαρτήματα της ζελατίνας. Διαθέτει μεταλλικούς αεραγωγούς και νέες διόδους αέρα στο πιγούνι, σύστημα ταχείας αφαίρεσης για τα μάγουλα, ενώ το βάρος του είναι 1.350 γραμμάρια.



Τα υψηλά στάνταρ σχεδιασμού και κατασκευής που χρησιμοποιεί η AGV έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στους τομείς της προστασίας, της περιφερειακής ορατότητας, της εργονομίας και της αεροδυναμικής απόδοσης. Τα κράνη της αποτελούν ορόσημο στην προστασία των αναβατών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.dainese.com.

Tags: ΚΡΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός