Το κρύο επιστρέφει. Το κράνος σου «την παλεύει»;

Διαβάστηκε από 25714 αναγνώστες

Δες εδώ πώς θα καλύψεις τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει το κράνος σου τον χειμώνα.

Η πρόγνωση του καιρού δείχνει σημαντική επιδείνωση τις επόμενες μέρες με τη θερμοκρασία να κάνει μεγάλη βουτιά. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι τα ρούχα να σε κρατούν ζεστό και στεγνό, όμως και το κράνος έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ας τις δούμε αναλυτικά:

Δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που χρησιμοποιούν ανοιχτό κράνος τύπου jet, καθώς το βάρος του είναι μικρό, χωράει εύκολα κάτω από τη σέλα των περισσότερων scooter της αγοράς και γενικά ταιριάζει εμφανισιακά με συγκεκριμένους τύπους μοτοσυκλετών, όπως οι ρετρό. Το χειμώνα όμως, ίσως θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις ένα full face ή ένα ανοιγόμενο κράνος. Αυτού του είδους τα κράνη όχι δημιουργούν ένα πιο ζεστό περιβάλλον για το κεφάλι σου, αλλά παρέχουν και μεγαλύτερη προστασία από τον παγωμένο αέρα, τη βροχή και το σπρέι που σηκώνουν τα αυτοκίνητα.



Η ορατότητα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναβάτες. Σκοτεινιάζει νωρίς το απόγευμα, οπότε αν χρησιμοποιείς σκούρα φιμέ ζελατίνα, η ορατότητα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα αν περνάς από δρόμους με ελλιπή ή καθόλου φωτισμό. Καλό θα ήταν να αλλάξεις τη ζελατίνα με μια διάφανη και να χρησιμοποιείς γυαλιά ηλίου την ημέρα. Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα κράνη με εσωτερικό φιμέ ζελατινάκι που ανεβοκατεβαίνει και μπορείς να χρησιμοποιείς κατά βούληση.


Τσέκαρε την κατάσταση της ζελατίνας και αντικατέστησέ τη αν έχει πολλές γρατζουνιές. Οι αντανακλάσεις που δημιουργούν οι γρατζουνιές από τους προβολείς των διερχόμενων οχημάτων, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο αναβάτης το χειμώνα είναι το θάμπωμα της ζελατίνας. Ευτυχώς, υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα «αντιθαμβωτική μεμβράνη». Τοποθετείται στο εσωτερικό της ζελατίνας και σε απαλλάσσει από το ενοχλητικό και επικίνδυνο θάμπωμα.



Δεν είναι όμως μόνο η ζελατίνα που θαμπώνει. Αν φοράς γυαλιά θα έχεις προσέξει ότι και αυτά θαμπώνουν. Για να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο, θα πρέπει να έχεις ανοιχτούς το αεραγωγούς του κράνους ή να αφήνεις ελάχιστα ανοιχτή τη ζελατίνα. Τέλος, είναι καλό να χρησιμοποιείς κάποιο περιλαίμιο ή μπαλακλάβα, ώστε να μην εισέρχεται κρύος αέρας από το κολάρο στο εσωτερικό του κράνους.

Tags: ΚΡΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός