4 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για 3ήμερο

Διαβάστηκε από 7306 αναγνώστες

Δες εδώ πώς θα προετοιμαστείς σωστά και θα απολαύσεις το 3ήμερο που έρχεται.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποδράσεις και να ευχαριστηθείς το 3ήμερο είναι φυσικά το ταξίδι με μοτοσυκλέτα. Πριν ξεκινήσεις όμως, είναι σημαντικό να σιγουρευτείς ότι η μοτοσυκλέτα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που θα φορτώσεις τις αποσκευές σου, ώστε να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά:

Τσέκαρε τη μοτοσυκλέτα



Πριν ξεκινήσεις τις πασχαλινές σου περιπέτειες, αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε μερικούς απλούς ελέγχους. Αρχικά, τσέκαρε την πίεση και την φθορά των ελαστικών. Αν σκοπεύεις να φορτώσεις πολύ τη μοτοσυκλέτα ή/και να έχεις δεύτερο άτομο, ίσως χρειαστεί να αυξήσεις λίγο την πίεση των ελαστικών. Στο εγχειρίδιο χρήστη θα δεις ακριβώς τις σωστές πιέσεις για κάθε περίπτωση. Επίσης, μπορείς να σφίξεις λίγο την προφόρτιση του αμορτισέρ για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη συμπεριφορά. Επόμενος έλεγχος είναι αυτός της στάθμης του ψυκτικού υγρού. Η σωστή ψύξη του κινητήρα είναι ζωτικής σημασίας, αφού μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Συμπλήρωσε ψυκτικό υγρό, αν χρειάζεται και κάνε ακόμα έναν προληπτικό έλεγχο της στάθμης, αφού φτάσεις στον προορισμό σου. Πριν την αναχώρηση είναι καλό να τσεκάρεις τη στάθμη λαδιού και να συμπληρώσεις αν χρειάζεται. Τέλος, σιγουρέψου ότι τα φώτα και τα φλάς της μοτοσυκλέτας λειτουργούν όπως πρέπει, ενώ είναι καλή ιδέα να έχεις μαζί σου ανταλλακτικές λάμπες σε περίπτωση που κάποια καεί.

Δες τον καιρό



Ο καιρός αποδείχθηκε ιδιαίτερα άστατος τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Πριν ξεκινήσεις τσέκαρε τις προγνώσεις για όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις, ώστε να ξέρεις τι θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Ακόμα και αν προβλέπεται ηλιοφάνεια, είναι ίσως καλό να έχεις μαζί σου ένα σετ αδιάβροχα, για να αντιμετωπίσεις μια ξαφνική μπόρα. Το βάρος τους είναι ελάχιστο και δεν πιάνουν πολύ χώρο. Μακάρι να μη χρειαστούν, αλλά αν βρέξει ξαφνικά θα είσαι οργανωμένος και δεν θα έχεις πρόβλημα. Κανείς δεν θέλει να οδηγεί βρεγμένος. Στόχος είναι να απολαύσεις το ταξίδι και όχι να ταλαιπωρηθείς, οπότε τα αδιάβροχα μπορεί να κάνουν τη διαφορά.   
 
Σωστό φόρτωμα



Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυξήσεις τις μεταφορικές ιδιότητες της μοτοσυκλέτας σου. Κεντρική και πλαϊνές βαλίτσες, tank bag ή σαμάρια σου δίνουν τη δυνατότητα να φορτώσεις όλα σου τα πράγματά, για να μη σου λείψει τίποτα. Κατά την αγορά τους, σιγουρέψου ότι είναι κατάλληλες για τη μοτοσυκλέτα σου, στηρίζονται σωστά και ασφαλίζουν καλά στις βάσεις τους. Αν ξεκουμπώσουν εν κινήσει και πέσουν στο οδόστρωμα είναι πολύ πιθανό να καταστραφούν και φυσικά θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους χρήστες στου δρόμου. Φανταστείτε σύγκρουση ενός αυτοκινήτου (πόσο μάλλον μιας μοτοσυκλέτας) με μια βαλίτσα 30-35 κιλών. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράσεις εξίσου το βάρος στις πλαϊνές βαλίτσες ή τα σαμάρια και απέφυγε να βάλεις μεγάλο βάρος σε top case και tank bag. Έτσι κρατάς το κέντρο βάρους χαμηλά και δεν διαταράσσεις σε επικίνδυνο βαθμό την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Αν έχεις ογκώδη αντικείμενα, που δεν χωρούν στις βαλίτσες, φρόντισε να τα δέσεις σωστά με ειδικούς ιμάντες ή χταπόδια. Αν εξέχουν πολύ από τη μοτοσυκλέτα, έχε το νου σου όταν περνάς ανάμεσα από αυτοκίνητα. Επίσης, κάθε κατασκευαστής αναφέρει το μέγιστο βάρος σε κιλά που επιτρέπεται να σηκώσει η μοτοσυκλέτα. Για την ασφάλειά σου είναι καλό να μην ξεπεράσεις αυτό το όριο.

Αξεσουάρ για άνετο ταξίδι



Σε πολύωρα ταξίδια σε εθνική κι επαρχιακό δίκτυο, ο αέρας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλουν στην κούραση. Μια πιο ψηλή ζελατίνα εκτρέπει τη ροή του αέρα πάνω και πλάι από τον αναβάτη κάνοντας το ταξίδι του πιο άνετο και ξεκούραστο, αφού δεν χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια για να κρατηθεί. Λειτουργεί, επίσης, κι ως «ασπίδα» ενάντια στα ιπτάμενα ζωύφια, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα εξίσου χρήσιμο αξεσουάρ είναι και οι χούφτες στο τιμόνι, οι οποίες προστατεύουν τα χέρια σου από τον αέρα. Οι επαρχιακοί δρόμοι στερούνται, συνήθως, καλού φωτισμού και δυσκολεύουν το ταξίδι με μοτοσυκλέτα. Ένα ζευγάρι προβολείς ομίχλης, φωτίζει επαρκώς στο πλάι του δρόμου και βελτιώνει την ορατότητα στέλνοντας φώς στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό της στροφής. Είναι χρήσιμα και κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς βοηθούν στο να φαινόμαστε και οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται έγκαιρα την παρουσία της μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός