Γραπώστε τα
Διαβάστηκε από 3095 αναγνώστες
Τα grips αλλάζουν σχετικά εύκολα και είναι προσιτά στην αγορά τους, οπότε μπορεί ο καθένας να προσαρμόσει αυτά της αρεσκείας του. Το ζητούμενο, πέραν της εμφάνισης, είναι αυτό που λέει και το όνομα τους…το grip στο χέρι, δηλαδή το πόσο καλά πιάνει χωρίς να γλιστρά.
Υπάρχουν εκατοντάδες τύποι grip με όλων των ειδών τα patterns (ανάγλυφα και μη) και η επιλογή τους έχει να κάνει με το είδος της μοτοσικλέτας που οδηγάτε και πως την οδηγάτε. Σίγουρα κάποιο από αυτό σαν κάνει και αν προβληματίζεστε στην επιλογή, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε το προσωπικό των εξειδικευμένων μοτοσικλετιστικών καταστημάτων που τα διαθέτουν.
Ο γενικός κανόνας είναι πως σε τουριστική χρήση θέλουμε αρκετό υλικό ώστε να υπάρχει άνεση, ενώ σε πίστα και χώμα μας ενδιαφέρει το μέγιστο grip και η όσο το δυνατόν καλύτερη αίσθηση λαβής του τιμονιού. Εννοείται ότι υπάρχουν και τα ενδιάμεσα στάδια ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα. Για τις cruiser – νεορετρό μοτοσικλέτες το θέμα έχει να κάνει πρωτίστως με την αισθητική, με τις επιλογές και σε αυτή την περίπτωση να είναι πάρα πολλές.
Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στα grips, είναι η μετά την αγορά τοποθέτηση κάποιου θερμαινόμενου kit. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν υπάρχει διαθέσιμο kit από την κατασκευάστρια εταιρεία της μοτοσικλέτας μας, επιλέγουμε πάντα κάτι επώνυμο και δοκιμασμένο, ενώ απευθυνόμαστε και σε εξειδικευμένους τεχνικούς – ηλεκτρολόγους για την τοποθέτηση του.