3 βελτιώσεις που θα την κάνουν αγνώριστη

Διαβάστηκε από 27299 αναγνώστες

Πριν ασχοληθείς με τη βελτίωση του κινητήρα, είναι καλό να ξεκινήσεις από τα βασικά. Δες τώρα πώς τα μεταλλικά σωληνάκια των φρένων, τα ελαστικά και οι αναρτήσεις θα βελτιώσουν τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας σου.

Όταν ακούμε για βελτίωση, το μυαλό μας πηγαίνει στον κινητήρα και την ιπποδύναμη. Όμως, πριν αποφασίσεις να κάνεις το μεγάλο βήμα, είναι καλό να ξεκινήσεις, από τα «θεμέλια» της μοτοσυκλέτας, βελτιώνοντας τα περιφεριακά της. Μικρές βελτιώσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Φρένα



Τα φρένα είναι ένας τομέας που δεν πρέπει να παραλείψεις, όταν αποφασίσεις να βελτιώσεις τη μοτοσυκλέτα σου. Τα σημεία από τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις είναι, φυσικά, τα τακάκια και τα υγρά φρένων, αλλά μπορείς να αντικαταστήσεις τα λαστιχένια σωληνάκια με μεταλλικά υψηλής πίεσης. Τα υγρά φρένων δεν συμπιέζονται, οπότε στα απανωτά και δυνατά φρεναρίσματα, όπως αυτά που απαιτούνται σε μια κατηφορική διαδρομή ή στην πίστα, θα ζεσταθούνε και τα ελαστικά σωληνάκια θα μαλακώσουν, θα παραμορφωθούν και στο τέλος η μανέτα θα αποκτήσει σπογγώδη αίσθηση που δεν δίνει στον αναβάτη τη σωστή πληροφόρηση. Αυτό το πρόβλημα απαλείφεται με ένα σετ μεταλλικά σωληνάκια υψηλής πίεσης, αφού το σχήμα τους δεν αλλοιώνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας.

Ελαστικά



Είναι σύνηθες φαινόμενο σε scooter ή μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού και χαμηλής τιμής, οι κατασκευαστές να μην επιλέγουν ελαστικά καλής ποιότητας, για να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος παραγωγής. Συνήθως, αυτά τα πηγαίνουν καλά στο στεγνό, αλλά υστερούν στο βρεγμένο. Είναι πολύ σημαντικό τα ελαστικά να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια στον αναβάτη. Όταν λοιπόν, έρθει η ώρα της αντικατάστασης, προτίμησε ένα επώνυμο ελαστικό και επέλεξε με βάση τον τύπο και τη χρήση και όχι με βάση την τιμή.

Αναρτήσεις



Οι αναρτήσεις δεν είναι τόσο αναλώσιμες όσο τα λιπαντικά, τα φρένα ή τα λάστιχα, αλλά έχουν φθορές που ρίχνουν την απόδοσή τους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοηθούν. Δώσε βάση στον συγκεκριμένο τομέα, αν είσαι κάτοχος μοτοσυκλέτας με πολλά χιλιόμετρα ή αν έχεις αγοράσει μεταχειρισμένη, αφού μπορεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να μην είχε ασχοληθεί με τη συντήρηση των αναρτήσεων. Η λειτουργία τους επηρεάζει την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας και κατ`επέκταση την ασφάλεια και την άνεση του αναβάτη. Απευθύνσου σε έναν ειδικό και κάνε τις επιλογές σου με βάση τις ανάγκες σου και τον τομέα που θεωρείς ότι πάσχει, κατά την άποψή σου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός