LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νίκη στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross για την Ducati
3 Φωτογραφίες »

Νίκη στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross για την Ducati

Ο Alessandro Lupino με την Desm0 450 MX στη πρώτη θέση
Motocross με δεσμοδρομικές βαλβίδες
Allesandro Lupino και Tony Cairolli οι επικεφαλείς της ομάδας
Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP

DUCATI: Multistrada V4 με σημαντικό όφελος

Ο Alessandro Lupino με την Desm0 450 MX στη πρώτη θέση

Η Ducati μετά το δυναμικό της ντεμπούτο στους αγώνες motocross σημειώνει την πρώτη σημαντική της νίκη με την κατάκτηση του Ιταλικού Πρωταθλήματος MX1 με αναβάτη τον Alessandro Lupino. Η Ducati οφείλει αυτή τη νίκη της στη κορυφαία της μοτοσυκλέτα Desmo 450 MX με δεσμοδρομικές βαλβίδες αλλά και στην ομάδα της με επικεφαλής τον θρυλικό αναβάτη Tony Cairoli, εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross και φυσικά τον Alessandro Lupino.
 

Motocross με δεσμοδρομικές βαλβίδες

H Desmo 450 MX της Ducati, δεν αποτελεί ένα απλό μοντέλο motocross. Πρόκειται για την πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας που ενσωματώνει δεσμοδρομικές βαλβίδες, κάνοντάς την ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε μια κατηγορία όπου οι κινητήρες υψηλών στροφών είναι απαραίτητοι. Η ανάπτυξή της ξεκίνησε με τη συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross Pro Prestige MX. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει πλαίσιο και ψαλίδι από αλουμίνιο και εξοπλίζεται με αναρτήσεις Showa. Η Ducati προγραμματίζει την έναρξη παραγωγής της Desmo450 MX το 2025, με στόχο να ανταγωνιστεί άμεσα επώνυμες μοτοσυκλέτες και άλλων εδραιωμένων εταιρειών στην ίδια κατηγορία

Allesandro Lupino και Tony Cairolli οι επικεφαλείς της ομάδας

Σε δηλώσεις του ο Allesandro Lupino εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την επιτυχία στον αγώνα και ευχαρίστησε την Ducati για την άψογη συνεργασία τους: “Κατά τη διάρκεια της σεζόν κάναμε μεγάλες βελτιώσεις, όλοι δούλεψαν τόσο σκληρά και μπόρεσα να δω τη σοβαρότητα και τη δέσμευση με την οποία η Ducati προσέγγισε αυτό το νέο έργο. Ως αναβάτης έδωσα το 100% και έμαθα επίσης μια νέα δουλειά, αυτή του δοκιμαστικού οδηγού. Φέραμε στο σπίτι τον Ιταλικό τίτλο στο ντεμπούτο μας έτος και αυτό δεν ήταν καθόλου δεδομένο. Τα εύσημα ανήκουν σε όλη την ομάδα, τόσο στην πίστα όσο και στην εταιρεία, γιατί πραγματικά έκαναν υπέροχη δουλειά!”.
 

Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP

Η Ducati στρέφει τώρα την προσοχή της στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP. Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει την πλήρη εμφάνισή της στο πρωτάθλημα το 2025, παρουσιάζοντας τους αναβάτες Jeremy Seewer και, σύμφωνα με φήμες, Mattia Guadagnini. Παράλληλα με τη συμμετοχή της στο MXGP, η Ducati βάζει μπροστά την ανάπτυξη του καινούριου Desmo250 MX, ένα μοντέλο που θα αγωνίζεται στην κατηγορία MX2.