5 + 1 tips για οδήγηση με ισχυρό άνεμο

Διαβάστηκε από 62162 αναγνώστες

Ο δυνατός αέρας μπορεί να κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την οδήγηση μοτοσυκλέτας. Διάβασε εδώ τι πρέπει να κάνεις για να τον αντιμετωπίσεις.


Ένας αναβάτης δεν έχει μόνο τη βροχή, τη ζέστη ή το κρύο να αντιμετωπίσει, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης, όπως τους ισχυρούς ανέμους, που μπορεί να κάνουν την οδήγηση ιδιαίτερα δύσκολη. Αποσπούν την προσοχή σου και επηρεάζουν την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Δες τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που έχεις να αντιμετωπίσεις δυνατό αέρα.

1. Αφαίρεσε τις βαλίτσες πριν ξεκινήσεις
Αν υποθέσουμε ότι ο αέρας δεν σε αιφνιδίασε καθοδόν και ξέρεις ότι θα τον αντιμετωπίσεις πριν ξεκινήσεις, βγάλε τις βαλίτσες ή τα σαμάρια από τη μοτοσυκλέτα. Η αφαίρεση του έξτρα όγκου θα κάνει πιο εύκολη την οδήγηση.
 
2. Πρόβλεψε την κατεύθυνση και τη δύναμη του αέρα
Προκειμένου να καταλάβεις προς τα πού κινείται ο αέρας και πόσο δυνατός είναι, μπορείς να παρατηρήσεις την κίνηση των δέντρων και των άλλων οχημάτων στο δρόμο. Έχε κατά νου ότι οι ριπές του αέρα μπορεί να είναι ισχυρότερες σε γέφυρες, οπότε να είσαι προετοιμασμένος.
 
3. Χαλάρωσε το σώμα σου
Είναι φυσικό η μοτοσυκλέτα να κουνιέται και να μετακινείται με ισχυρούς πλαϊνούς ανέμους και αυτό αλλάξει ανάλογα με το μέγεθός και την κατηγορία της. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο χαλαρός γίνεται και αντιμετώπισέ το χρησιμοποιώντας το γκάζι και την τεχνική counter steering.

4. Σκύψε μπροστά
Δοκίμασε να χαμηλώσεις το σώμα σου κοντά στο ρεζερβουάρ, ώστε να είναι μικρότερη επιφάνεια εκτεθειμένη στον αέρα. Επίσης, αν η μοτοσυκλέτα διαθέτει ρυθμιζόμενη ζελατίνα, κατέβασέ τη στη χαμηλότερη θέση, για να φέρνει μικρότερη αντίσταση.

5. Προσοχή στα φορτηγά
Όταν είσαι πίσω ή δίπλα από κάποιο μεγάλο όχημα η ένταση του ανέμου θα είναι μικρότερη, οπότε να είσαι προσεκτικός όταν τα προσπερνάς, αφού μόλις βρεθείς ξανά εκτεθειμένος στον δυνατό αέρα μπορεί η μοτοσυκλέτα να αποσταθεροποιηθεί.

6. Κράτα αποστάσεις
Να διατηρείς πάντα ικανοποιητικές αποστάσεις ασφαλείας από τα άλλα οχήματα και ιδιαίτερα κατά τις προσπεράσεις. Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται όταν πλησιάζεις οχήματα που είναι ευάλωτα στον δυνατό αέρα, όπως νταλίκες και άλλες μοτοσυκλέτες ή ακόμα και ποδήλατα αν μιλάμε για οδήγηση μέσα στην πόλη.   
          

Tags: AFTER SALES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Δημήτρης

    7. Μικρότερη σχέση με περισσότερες στροφές στον κινητήρα. Το γυροσκοπκό φαινόμενο του κινητήρα αυξάνει στο μέγιστο την ευστάθεια της μοτοσυκλέτας.

      12

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός