4 πράγματα που θα κάνουν χαρούμενο τον συνεπιβάτη

Διαβάστηκε από 20040 αναγνώστες

Δες τώρα πώς θα κάνεις ασφαλείς και απολαυστικές τις βόλτες σου με δεύτερο άτομο.

Η οδήγηση με συνεπιβάτη δεν είναι εύκολη υπόθεση, οπότε πριν αποφασίσεις να πάρεις δεύτερο άτομο είναι καλό να έχεις οδηγήσει αρκετά και να έχεις μάθει τη μοτοσυκλέτα σου. Σιγουρέψου πρώτα ότι νιώθεις άνετα πάνω στη σέλα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ένδυση



Ο σωστός προστατευτικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος για όποιον ανεβαίνει σε μοτοσυκλέτα είτε οδηγεί, είτε όχι. Κράνος, μπουφάν, γάντια, μποτάκια και παντελόνι πρέπει να φοράει και ο συνεπιβάτης, αφού έχει να αντιμετωπίσει ακριβώς τους ίδιους κινδύνους και τα ίδια στοιχεία της φύσης με τον οδηγό. Μάλλον δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να πείσετε μια γυναίκα να εξοπλιστεί σωστά, μιας και είναι μια ακόμα πρώτης τάξεως ευκαιρία για shopping. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από είδη ένδυσης αποκλειστικά για γυναίκες, που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Εξοπλισμός μοτοσυκλέτας



Όσο πιο ασφαλής και άνετος είναι ο συνεπιβάτης, τόσο περισσότερο θα θέλει να βρίσκεται πάνω στη μοτοσυκλέτα και δεν θα κάνει παράπονα. Αν κάνετε μεγάλες αποστάσεις δικάβαλο, μια πιο άνετη σέλα θα κρατήσει και τους δυο ξεκούραστους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, ίσως μπορείς να τοποθετήσεις στη μοτοσυκλέτα πιο μεγάλα και άνετα μαρσπιέ συνεπιβάτη ή ακόμα και κεντρική βαλίτσα με μαξιλαράκι για την πλάτη του, για να στηρίζεται καλύτερα. Τέλος, δες αν υπάρχει διαθέσιμη θερμαινόμενη σέλα, η οποία θα κάνει πιο ζεστές τις χειμωνιάτικες εξορμήσεις σας.

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας



Ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ καλή επένδυση. Επιτρέπει στους αναβάτες να επικοινωνούν με ευκολία και αυτό μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια, αφού ο οδηγός μπορεί να δώσει άμεσα πληροφορίες στον συνεπιβάτη, για το αν παράδειγμα σκοπεύει να επιταχύνει απότομα, ώστε να μην τρομάξει. Επίσης, πολλά συστήματα ενδοεπικοινωνίας συνδέονται με το κινητό τηλέφωνο και μπορεί ο συνεπιβάτης να ακούει μουσική ή διαχειρίζεται τις κλήσεις του και να μη βαριέται, αφού από την πίσω θέση δεν έχεις και πολλά να κάνεις για να περάσει η ώρα.

Χαλαρά. Δεν είσαι μόνος



Πριν ξεκινήσετε για κάποιο μακρινό ταξίδι δικάβαλο κάντε μαζί μερικές πιο μικρές διαδρομές. Αυτές θα επιτρέψουν σε εσένα, αλλά και στον συνεπιβάτη να εξοικειωθείτε και να είστε προετοιμασμένοι σε μεγάλο βαθμό για αυτά που θα αντιμετωπίσετε. Είναι σημαντικό να υπακούς στις υποδείξεις του. Κόψε ταχύτητα, αν σου το ζητήσει, απέφυγε τις μεγάλες κλίσεις και τις απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις. Το ζητούμενο είναι να απολαύσετε και οι δύο την διαδρομή, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί αν ο συνεπιβάτης φοβάται.
 
Βρες εύκολα και γρήγορα είδη ένδυσης αναβάτη και συνεπιβάτη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, ενδοεπικοινωνίες και ότι άλλο χρειαστείς με ένα κλικ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός