Θερμαινόμενα ρούχα: Η απόλυτη λύση ενάντια στο κρύο

Διαβάστηκε από 12859 αναγνώστες

Γνώριζες ότι υπάρχει θερμαινόμενος εξοπλισμός αναβάτη; Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών και εξοπλισμού αναβάτη γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το να μπορεί να παραμείνει ζεστός ο οδηγός όταν οι θερμοκρασίες πέσουν. Χειμερινά ρούχα, θερμαινόμενα γκρίπ και σέλες, ισοθερμικά, αντιανεμικά, όλα είναι στη διάθεση του αναβάτη προκειμένου να αντιμετωπίσει το κρύο. Αν όμως αυτά δεν είναι αρκετά, υπάρχουν και τα θερμαινόμενα ρούχα.



Αρχικά εμφανίστηκαν θερμαινόμενα γιλέκα και η ιδέα πίσω από την κατασκευή τους ήταν πώς αν ο κορμός του αναβάτη είναι ζεστός, θα είναι πιο ζεστά και τα άκρα του, λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Σήμερα, είναι πολύ δημοφιλή τα θερμαινόμενα γάντια, ενώ υπάρχουν μπουφάν, παντελόνια, ακόμα και κάλτσες, που κρατούν τον αναβάτη ζεστό σχεδόν από την κορυφή μέχρι τα νύχια.



Για την τροφοδοσία του θερμαινόμενου εξοπλισμού με ρεύμα υπάρχουν δυο «σχολές». Κάποια ρούχα συνδέονται με φορητή μπαταρία την οποία πρέπει να κουβαλάς μαζί σου και να φορτίζεις μεταξύ των διαδρομών. Επειδή η μπαταρία δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, είναι περιορισμένη και η αυτονομία, αλλά μπορείς να φορέσεις τα ρούχα και για άλλες δραστηριότητες και όχι μόνο όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα. Η άλλη επιλογή είναι τα ρούχα να είναι συνδεδεμένα σε παροχή πάνω στη μοτοσυκλέτα. Συνήθως αυτά παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα και δεν υπάρχει ο κίνδυνος του να μείνεις από ρεύμα, όπως στην περίπτωση της φορητής μπαταρίας. Είναι ιδανικά για ταξίδια και γενικά μεγάλες αποστάσεις, απλά πρέπει ο αναβάτης να θυμηθεί να τα αποσυνδέσει πριν κατέβει από τη μοτοσυκλέτα, διαφορετικά μπορεί να προκληθεί ζημιά.



Τα θερμαινόμενα ρούχα μπορεί να ακούγονται λίγο υπερβολή από την άποψη ότι θα πρέπει να κάνεις μια επένδυση για κάτι που θα χρησιμοποιείς μόνο λίγες μέρες το χρόνο. Όμως, μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε κάποιον που κάνει με τη μοτοσυκλέτα του καθημερινά πολλά χιλιόμετρα ακόμα και το χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός