5 αξεσουάρ που εκτοξεύουν την πρακτικότητα

Διαβάστηκε από 20648 αναγνώστες

Δες εδώ ποια είναι τα αξεσουάρ που θα κάνουν εύκολη τη συμβίωσή σου με τη μοτοσυκλέτα και θα αυξήσουν την πρακτικότητα της.

Η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου και η δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων είναι τομείς που δυστυχώς κάθε αναβάτης πρέπει να κάνει συμβιβασμούς. Υπάρχουν όμως στην αγορά διάφορα προϊόντα που εκτοξεύουν την πρακτικότητα και αυξάνουν τις δυνατότητες μιας μοτοσυκλέτας. Ας δούμε τα πιο δημοφιλή.

1. Σχάρα
Δεν είναι λίγες οι μοτοσυκλέτες που έρχονται από το εργοστάσιο εξοπλισμένες με σχάρα. Αν όμως η δική σου δεν έχει, υπάρχουν αρκετές επιλογές σε after market market, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποια στα γνήσια αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας. Η σχάρα προσφέρει έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης, ο οποίος μάλιστα αυξάνεται στην περίπτωση που η σχάρα είναι στο ίδιο επίπεδο με τη σέλα. Για να είναι εύκολη η πρόσδεση αντικειμένων συνήθως υπάρχουν γαντζάκια στα οποία μπορούν να πιάσουν εύκολα και με ασφάλεια τα «χταπόδια» ή τα διχτάκια δεσίματος. Να σημειώσουμε ότι αν θέλετε να τοποθετήσετε κάποια κεντρική βαλίτσα, η σχάρα είναι απαραίτητη, αφού εκεί θα βιδωθεί η βάση της.  
  
2. Παροχή ρεύματος
Σε περίπτωση που σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε άγνωστα μέρη, ή να περάσεις από τους αχανείς δρόμους της πόλης ένα GPS θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση αν χαθείς κάπου. Όμως, η πλειοψηφία των μοτοσυκλετών δεν διαθέτουν παροχή ρεύματος 12v ή θύρα USB. Αυτό σημαίνει ότι ο αναβάτης δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κάποιο σύστημα πλοήγησης, αφού δεν υπάρχει τρόπος να το τροφοδοτεί με ρεύμα. Η εγκατάσταση μιας παροχής είναι εύκολη και ιδιαίτερα οικονομική, οπότε θα μπορείς να φορτίζεις εν κινήσει το κινητό, το GPS ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

3. Κεντρική βαλίτσα
Η κεντρική βαλίτσα ή top case είναι μια πολύ πρακτική λύση για αποθήκευση και μεταφορά αντικειμένων όχι μόνο στα ταξίδια αλλά και στην καθημερινή χρήση. Η χωρητικότητά της μπορεί να φτάνει τα 58 λίτρα, που σημαίνει ότι χωρά άνετα 2 κράνη και περισσεύει χώρος. Είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό πλαστικό ή αλουμίνιο και οι περισσότερες διαθέτουν κλειδαριές ασφαλείας. Η τοποθέτησή τους προϋποθέτει την ύπαρξη σχάρας ή αντίστοιχων στηριγμάτων και μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν όταν δεν χρειάζονται.

4. Σαμάρια
Τα σαμάρια είναι πολύ διαδεδομένα στους κύκλους των μοτοσυκλετιστών εξαιτίας της ευκολίας τοποθέτησης και χρήσης. Επιλέγονται συχνά αντί πλαϊνών βαλιτσών και είναι κατασκευασμένα από ειδικό ανθεκτικό ύφασμα που προσφέρει πλήρη ή μερική προστασία από τη βροχή. Η χωρητικότητά τους μπορεί να φτάσει τα 35 λίτρα και συνήθως χρειάζονται κάγκελα ή μεταλλικές βέργες για τα στηριχτούν σωστά και να μην ακουμπούν στον πίσω τροχό. Μην ξεχνάς να φορτώνεις ομοιόμορφα τα σαμάρια για να μην επηρεάζεται σημαντικά η ευστάθεια της μοτοσυκλέτας.

5. Τσαντάκι τιμονιού
Ένα μικρό τσαντάκι τιμονιού θα χωρέσει όλα τα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό, γυαλιά και χαρτιά μπορούν να μπουν εκεί για να μη χρειάζεται να κουβαλάς σακίδιο ή να παραγεμίζεις τις τσέπες του μπουφάν σου. Επίσης, είναι πολύ πρακτικό, γιατί μπορείς να έχεις εκεί ψιλά για τα διόδια ώστε να μη βγάζεις γάντια και ψάχνεις τσέπες κάθε φορά που σταματάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός