Έτσι θα αποφύγεις την κλοπή

Διαβάστηκε από 54323 αναγνώστες

Ο κίνδυνος κλοπής μιας μοτοσυκλέτας είναι υπαρκτός και μεγάλος. Δες τώρα πώς μπορείς να προστατεύσεις την καλή σου.


Το θέμα της κλοπής απασχολεί πολλούς μοτοσυκλετιστές καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που πέφτουν θύματα κλοπής κάθε χρόνο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν χοντρικά δυο τύποι κλεφτών: Αυτοί που λειτουργούν χωρίς προγραμματισμό και αφαιρούν μια μοτοσυκλέτα επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία και αυτοί που στοχοποιούν μια συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και δρουν με στρατηγική. Μπορεί οι δυο τύποι λιστών να έχουν διαφορετική νοοτροπία και τακτική, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλά αντικλεπτικά προϊόντα στην αγορά, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν την κλοπή. Ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά.

Κλειδαριά δισκόφρενου
Μια κλειδαριά δισκόφρενου κάνει πιο δύσκολη την κλοπή, ενώ πλέον υπάρχουν κλειδαριές με συναγερμό, ο οποίος μπορεί να τρομάξει τον κλέφτη και να προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή, κάνοντάς τον να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Η κλειδαριά δισκόφρενου είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς είναι μικρή και εύκολη στη χρήση. Τοποθετείται στον δίσκο του φρένου και δεν αφήνει τον τροχό να γυρίσει. Είναι καλό να βρίσκεται πάντα σε εμφανές σημείο στη μοτοσυκλέτα. Έτσι δεν θα παρεμποδίζει απλά τη δουλειά του ληστή, αλλά θα λειτουργεί και ως αποτρεπτικός μηχανισμός, αφού ο επιτήδειος είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσει να κλέψει τη μοτοσυκλέτα αν πιστεύει ότι η δουλειά του θα είναι πιο δύσκολη ή πιο επικίνδυνη.

Αλυσίδα



Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις αλυσίδα, σιγουρέψου ότι είναι ισχυρή και καλής ποιότητας. Όσο πιο δυνατή είναι, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα ο κλέφτης να έχει μαζί του τα κατάλληλα εργαλεία για να την κόψει. Αν υπάρχει η δυνατότητα πέρασέ τη από κάποιο σημείο του πλαισίου και όχι απλά από την ζάντα, η οποία είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί και στερέωσέ τη σε ένα σταθερό σημείο που δεν είναι εύκολο να μετακινηθεί, όπως ένα δέντρο ή έναν στύλο. Επίσης υπάρχουν και ειδικές «άγκυρες» που βιδώνουν στο έδαφος και ασφαλίζουν την κλειδαριά. Είναι ιδανικές για το σημείο που παρκάρει πιο συχνά η μοτοσυκλέτα, ιδιαίτερα αν εκεί δεν υπάρχει κάποιο σταθερό σημείο.

Δες εδώ περισσότερες από 300 κορυφαίες λύσεις για το κλείδωμα της μοτοσυκλέτας σου.

Συναγερμός



Πέρα από τις κλειδαριές ασφαλείας και τα λουκέτα, μια πολύ δημοφιλής επιλογή είναι και οι συναγερμοί, οι οποίο υπάρχουν στην αγορά για περισσότερα από 25 χρόνια και πλέον είναι πολύ εξελιγμένοι. Χρησιμοποιούν επιταχυνσιόμετρα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία ελέγχουν την κίνηση της μοτοσυκλέτας σε δυο άξονες, αλλά και αισθητήρες κίνησης που ανιχνεύουν περιμετρικά της μοτοσυκλέτας. Τα κορυφαία συστήματα συναγερμού οπλίζονται αυτόματα μόλις ο ιδιοκτήτης απομακρυνθεί από τη μοτοσυκλέτα και αντίστοιχα αφοπλίζονται μόλις πλησιάσει, χάρη σε συστήματα εγγύτητας που αναγνωρίζουν την ύπαρξη του τηλεχειριστηρίου, και δεν απαιτούν το πάτημα κάποιου κουμπιού. Κάποια συστήματα συναγερμού στέλνουν ενημέρωση στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, όταν ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας τεθεί σε λειτουργία ή όταν αυτή μετακινηθεί ή σηκωθεί από το έδαφος.

Δες εδώ τους καλύτερους συναγερμούς της αγοράς.

Στήριγμα τροχού

Μια μοτοσυκλέτα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη όταν μεταφέρεται σε ένα τρέιλερ. Οι κάτοχοι αγωνιστικών ή motocross / enduro μοτοσυκλετών μεταφέρουν συχνά τις μοτοσυκλέτες τους σε τρέιλερ και κάποιος επιτήδειος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μια σύντομη στάση κατά την οποία η μοτοσυκλέτα μένει χωρίς επίβλεψη. Είναι λοιπόν απαραίτητη η σωστή ασφάλιση της μοτοσυκλέτας πάνω στο τρέιλερ, όσο μικρή κι αν είναι η διαδρομή. Τα περισσότερα διαθέτουν στήριγμα εμπρός τροχού, το οποίο σταθεροποιεί τη μοτοσυκλέτα και μπορεί εκεί να δεθεί κάποια αλυσίδα. Διαφορετικά υπάρχουν στην αγορά στηρίγματα με ενσωματωμένους πίρους ασφαλείας και κλειδαριές.

Kill Switch

Όταν ένα kill switch είναι ενεργοποιημένο η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να πάρει μπροστά ακόμα κι αν ο κλέφτης έχει τα κλειδιά. Φυσικά, δεν πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο, αλλά να είναι καλά κρυμμένο, ώστε να προσθέτει ένα έξτρα επίπεδο προστασίας, στην περίπτωση που ο κλέφτης προσπαθήσει να βάλει σε λειτουργία τον κινητήρα. Το κόστος τους είναι μικρό και η εγκατάσταση γίνεται εύκολα.

Tips για μεγαλύτερη ασφάλεια

  • Το μέρος όπου παρκάρει η μοτοσυκλέτα είναι πολύ κρίσιμο. Αν πρόκειται να μείνει εκτός γκαράζ, φρόντισε να βρίσκεται σε ένα εμφανές σημείο με καλό φωτισμό και να έχεις οπτική επαφή μαζί της. Γενικά θέλεις να είναι σε κοινή θέα, αφού όσο περισσότερος κόσμος βρίσκεται γύρω της, τόσο αποθαρρύνεται ο ληστή.
 
  • Μια κουκούλα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού κρύβει πολλές λεπτομέρειες της μοτοσυκλέτας που μπορεί να ενδιαφέρουν τους επιτήδειους και πολλές φορές δεν επιτρέπει την γρήγορη αναγνώριση της μάρκας και του μοντέλου. Ταυτόχρονα, την προστατεύει από τον ήλιο και τη βροχή διατηρώντας τη σε καλή κατάσταση.
 
  • Ακόμα και σε στάσεις μικρής διάρκειας είναι καλό να κλειδώνεις τη μοτοσυκλέτα και ποτέ να μην αφήνεις τα κλειδιά πάνω στη μίζα. Αυτό ισχύει και για το γκαράζ του σπιτιού σου. Είναι προτιμότερο να μην αφήνεις τα κλειδιά πάνω η κοντά στη μοτοσυκλέτα, αλλά να τα παίρνεις μαζί σου στο σπίτι.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός