Top 5 αξεσουάρ για scooter

Διαβάστηκε από 25392 αναγνώστες

Δες τώρα ποιά είναι τα 5 αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα scooter.


Ένα scooter είναι ίσως το ιδανικό μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Προσφέρει αποθηκευτικός χώρους, άνεση, χαμηλή κατανάλωση, επιδόσεις και ευελιξία, ενώ η μετάδοση μεταβαλλόμενης σχέσης καταργεί τις αλλαγές ταχυτήτων κάνοντας την οδήγηση παιχνιδάκι. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από γνήσια και after market αξεσουάρ που υπόσχονται να αυξήσουν την πρακτικότητα και να κάνουν ακόμα άνετες τις μετακινήσεις σου. Ας δούμε ποια είναι τα πέντε δημοφιλέστερα.

Κουβέρτα



Ο ρόλος της κουβέρτας είναι να προστατεύει τα πόδια του αναβάτη από τη βροχή και τον αέρα και να τον κρατάει ζεστό τους χειμερινούς μήνες. Είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο συνθετικό ύφασμα και τοποθετείται στην ποδιά του scooter με ρυθμιζόμενους ιμάντες, που βοηθούν στη σωστή εφαρμογή, ώστε να μην ανεμίζει στις υψηλές ταχύτητες. Συνήθως, είναι σχεδιασμένες, ώστε να ταιριάζουν ακριβώς σε συγκεκριμένο μοντέλο και μπορεί να έχουν αποσπώμενη θερμική επένδυση στο εσωτερικό τους. Κάποιες ανεβαίνουν μέχρι το στήθος του αναβάτη, για ακόμα καλύτερη προστασία από τα στοιχεία της φύσης και μπορεί να διαθέτουν τσέπες ή θήκες μεταφοράς μικροαντικειμένων. Τέλος, όταν το scooter είναι παρκαρισμένο, η κουβέρτα κρατάει τη σέλα στεγνή.

Σχάρα – Βαλίτσα



Τα scooter διαθέτουν συνήθως αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που χωράει ένα ή ακόμα και δυο κράνη, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν και κάποια πρακτικά ντουλαπάκια στην ποδιά για μικρά αντικείμενα, όπως πορτοφόλι, γάντια, κλειδιά, κινητό τηλέφωνο κ.λ.π. Αν θέλετε ακόμα περισσότερους χώρους υπάρχει στην αγορά μεγάλη ποικιλία από κεντρικές βαλίτσες. Είναι κατασκευασμένες από σκληρό, ανθεκτικό πλαστικό και προσφέρονται σε διαφορετικές χωρητικότητες ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του αναβάτη. Συνήθως, η τοποθέτησή τους προϋποθέτει την ύπαρξη σχάρας η οποία, μάλιστα, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη σέλα, λειτουργώντας ως προέκταση της και όταν λείπει η βαλίτσα, μπορεί να προσφέρει έναν μεγάλο επίπεδο χώρο φόρτωσης.

Χούφτες



Τα καλύμματα χεριών ή χούφτες τοποθετούνται στο τιμόνι του scooter και προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από τη βροχή και τον κρύο αέρα. Είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχα συνθετικά υλικά, όπως το neoprene και συνήθως βιδώνουν στα αντίβαρα του τιμονιού ή ασφαλίζουν εσωτερικά με δεματικό για να μην είναι εύκολο να κλαπούν. Στο εσωτερικό τους διαθέτουν θερμική επένδυση ή γούνα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών, κάτι που καθιστά τις χούφτες ιδανική λύση για όσου κάνουν συχνές στάσεις με το scooter τους, αφού δεν χρειάζεται να βάζουν και να βγάζουν συνεχώς τα γάντια. Φυσικά, είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν την κίνηση των δακτύλων, για να μπορεί ο αναβάτης να χρησιμοποιεί κανονικά όλα τα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας.

Ανεμοθώρακας



Δεν είναι λίγα τα scooter που στον στάνταρ εξοπλισμό τους δεν διαθέτουν ζελατίνα ή κι αν ακόμα έχουν, αυτή είναι πολύ μικρή και δεν προστατεύει ικανοποιητικά από τον αέρα. Όμως, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν ως έξτρα μεγαλύτερες και πιο ψηλές ζελατίνες, ενώ αν δεν υπάρχουν ως γνήσιες, θα βρείτε after market. Η επιλογή του ανεμοθώρακα γίνεται ανάλογα με το μοντέλο, αφού τις περισσότερες φορές είναι σχεδιασμένος να ταιριάζει μόνο σε αυτό. Στόχος του είναι να «κόβει» τον αέρα που χτυπάει τον αναβάτη, χωρίς όμως να περιορίζει την ορατότητα και σε πολλές περιπτώσεις διαθέτει προεκτάσεις δεξιά κι αριστερά που απομακρύνουν τον αέρα και από τα χέρια. Μερικοί ανεμοθώρακες αντικαθιστούν απ`ευθείας την υπάρχουσα ζελατίνα και βιδώνουν ακριβώς στα ίδια σημεία, αλλά υπάρχουν και άλλοι που απαιτούν ειδικά στηρίγματα προκειμένου να τοποθετηθούν.

Σύστημα πλοήγησης



Στους αχανείς δρόμους της πόλης, όπου ένα scooter θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ένα σύστημα πλοήγησης μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος. Πέρα από τις καθημερινές μετακινήσεις σε διαδρομές που ήδη γνωρίζεις, μπορεί να χρειαστεί να πας κάπου για πρώτη φορά. Το GPS θα αναλάβει να σε καθοδηγήσει ανάμεσα στα πολυάριθμα μονοδρομημένα σοκάκια της πόλης, βρίσκοντας για εσένα την καλύτερη δυνατή διαδρομή. Θα χρειαστεί βέβαια να έχεις κάποια βάση στήριξης αλλά και τροφοδοσία ρεύματος, η οποία μπορεί να είναι παροχή 12v ή θύρα USB.      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός